Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres erft rugnummer 7 van El Ghazi, maar niet in Europa

Klein nieuwtje vanaf de drukpers in de fanshop: voor David Neres is nummer 7 gereserveerd. Dit betekent dat de aankoop uit Brazilië het rugnummer van Anwar el Ghazi overneemt. Maar niet als Ajax Europees speelt.

03 februari 2017 - 09:12
UsershyraDesktopajax_dataimages91105c0102504916b2717ac5cf07d941_normal
Dit is 'm: de man van minstens 12 miljoen euro. © Pro Shots

Als Ajax een aankoop presenteert, hoort daar meestal een fotootje met het nieuwe shirt plus rugnummer bij, maar Neres is nog met een jeugdploeg van Brazilië actief op een toernooitje.

Dus moeten we het doen met plaatjes uit het archief, in dienst van São Paulo FC. Wij van Ajax Life begrijpen via de persafdeling dat Neres rugnummer 7 krijgt. Hij treedt daarmee zowel letterlijk als figuurlijk in de voetsporen van El Ghazi, die naar OSC Lille vertrok.

Neres mag in Europees verband niet uitkomen met rugnummer 7 juist omdat El Ghazi hiermee al op het wedstrijdformulier stond. In de eredivisie doen ze gelukkig niet zo moeilijk. Het Europese nummer van Neres is nog niet bekend.

Er vinden onder de overige Ajacieden geen wisselingen meer plaats, wat inhoudt dat Andre Onana het seizoen afmaakt met nummer 24. Grote kans dat hij volgend seizoen wel nummer 1 krijgt, als opvolger van Jasper Cillessen.

Ook Cillessen keepte dit seizoen nog wat Europese potjes, waardoor Onana bij de Uefa niet onder nummer 1 kan worden ingeschreven voor het vervolg van het Europese avontuur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >