Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik vindt huidig Ajax vrijer, creatiever en attractiever

Arek Milik blikt vrijdag in een exclusief interview in de printversie van Ajax Life terug op zijn zware revalidatie in Napels, kijkt vooruit naar de Europese kraker tegen Legia Warschau en vertelt over zijn opvolger in de spits. "Kasper is een groot talent. Zijn rechterbeen is meedogenloos."

08 februari 2017 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1780436f491550b829d5608d1daef7f6_normal
Arek Milik geniet van het huidige Ajax. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Arek Milik maakte afgelopen zomer een miljoenentransfer naar SSC Napoli. De Italianen maakten een slordige 32 miljoen euro over naar Ajax maar konden nog niet echt genieten van de Poolse spits. Drie maanden geleden scheurde Milik zijn kruisband in een interland tegen Denemarken.

Inmiddels staat hij op het punt zijn rentree te maken en dus heeft de aanvaller genoeg reden tot lachen. Ondanks zijn revalidatie heeft hij zijn draai gevonden. “Napoli heeft genoeg kwaliteit om op topniveau in de Champions League te blijven spelen. Dat is wel een verschil met Ajax. Als we bij Ajax op de training jong tegen oud speelden, zat ik bij de oudere spelers. Ajax heeft drie of vier ervaren spelers nodig op de bepalende posities om de ploeg stabiel te houden. Anders blijf je wisselvallig.”

Natuurlijk volgt hij zijn voormalige werkgever nog op de voet. “Als ik Ajax nu zie spelen, krijg ik het idee dat de ploeg attractiever speelt en tactisch vrijer is dan vorig jaar. Toen speelden we tegen teams die wisten wat we gingen doen. Ik vroeg me vaak af wat we anders moesten gaan doen, zodat we de tegenstander wel konden verrassen.”

Conclusie
Milik constateert ook dat Ajax creatiever oogt. “Deze ploeg kan in de laatste dertig, veertig meters doen wat het wil. Er is meer creativiteit. Zowel op het middenveld als op de vleugels. Misschien leidt deze vrijere tactiek uiteindelijk niet tot de meeste punten. Die conclusie trek ik nu nog niet, maar ik vind het huidige spel mooier om naar te kijken.”

Uiteraard kijkt hij met extra aandacht naar Kasper Dolberg, feitelijk zijn opvolger in de spits. Een jaar geleden maakte hij in Belek de opkomst van de Deen mee. Toen constateerde de Pool na een week vooral dat hij geen hoogte van de jeugdspeler kon krijgen. Lachend: “Ik hoor dat hij nog steeds vrij stil is. Maar in het veld doet hij het fantastisch. Hij spreekt met zijn voeten. Zijn rechterbeen is meedogenloos. Kasper is een groot talent. Ajax zal hem ooit voor veel geld verkopen.”

Het hele interview met Arek Milik lezen? Dat kan, check je brievenbus! Of sluit je aan, zodat je voortaan ook de krant ontvangt. We hebben een mooie aanbieding! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >