Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Meest onsportieve actie ooit' van Veltman gaat wereldwijd

De gemiddelde Ajacied lacht met Joël Veltman mee om zijn veelbesproken actie. Maar bij supporters van overige clubs ligt dit toch anders. Net als bij liefhebbers over de grens. De beelden van Veltman vliegen het internet over en de kritieken zijn niet mals.

13 februari 2017 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages787a006daecd68ce576f63ae9cd19395_normal
Begin in het buitenland snel eens over Veltman, ken je lachen! © De Brouwer

Veltman deed alsof hij stopte met voetballen, omdat Bertrand Traoré bleef liggen, maar ging toch door en slingerde de bal voor het doel. Niet enkel Spartanen waren verbaasd, ook Ajacieden. Plus iedereen die het fragment zondagavond zag.

Als er filmpjes op Twitter of Facebook verschijnen, kan het vrij snel gaan. Zo gebeurt het maandag dat we de naam van Veltman tegenkomen in allerlei internationale publicaties. Er bestaan Twitter-accounts die specialiseren in zulke filmpjes en de actie van Veltman is een hit.

"Ik vind het ook weer niet zo'n groot ding, het was vooral grappig," vertelt Veltman erover aan Ajax Life. "Ik liep niet op de keeper af, ik gaf gewoon een voorzet. Ik krijg nu natuurlijk geen prijs voor sportief gedrag en ik zal het volgende week heus niet herhalen, want niemand trapt er meer in."

Wat opvalt: het filmpje dook eerst op bij Engelse accounts. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is sportiviteit daar zo’n beetje belangrijker dan winnen, tot op het overdrevene af. Veltman krijgt er dan ook van langs, getuige onderstaande bloemlezing.

De reacties komen van over de hele wereld. Van Zuid-Amerika tot Australië en alles ertussenin. Goed voor onze talenknobbel, zullen we maar zeggen! We kennen nu in vrijwel alle talen het woord voor ‘onsportief’.

  • Shithousery of the highest, highest order
  • Veltman clearly doesn’t know the meaning of the word ‘sportsmanship’.
  • Veltman produces the most unsportsmanlike move you will ever see
  • Schmutzige Aktion! #Ajax-Profi mit dem Unfairplay des Jahres
  • Il gesto antisportivo di Veltman
  • Le geste anti-fair play de Veltman

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >