Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert heeft na gesprek met Bosz begrip voor wissel

Het was het moment waar na Legia Warschau - Ajax (0-0) het meest over werd gesproken: de wissel van Justin Kluivert. De aanvaller moest eruit terwijl hij er nog maar net in stond. Peter Bosz en Kluivert hebben elkaar gesproken over het moment en de jongste van de twee zegt ervan te hebben geleerd.

26 februari 2017 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimages4309a0d9b6434e716e3d02ebd67b5e14_normal
Kluivert vond het niks dat-ie werd gewisseld; de kou is uit de lucht. © Pro Shots

Door Niels Pach

Kluiverts Europese debuut duurde dertien minuten en toen hij alweer werd gewisseld. Hij werd het slachtoffer van de rode kaart van Kenny Tete. De zeventienjarige aanvaller straalde tijdens de wissel onbegrip uit. En ook na de wedstrijd had Kluivert er nog flink de pest in. Verstopt in zijn jas vertrok hij zo snel mogelijk uit het Wojska Polskiegostadion.

Inmiddels is de begrijpelijke teleurstelling – net zo begrijpelijk als de wissel – weg en snapt hij de wissel, zegt Kluivert tegen Ajax Life. “Ja, zeker. En ik was helemaal niet boos op de trainer, ik snapte de wissel helemaal. Natuurlijk vind je het kut dat jij het bent, maar je snapt het wel helemaal. In een tel was het voorbij. Daar leer je weer van en op naar de volgende.”

Wat hielp om ervan te leren was een gesprek met Bosz. “We hebben het goed uitgepraat met elkaar,” vertelt Kluivert over het gesprek. "Hij zei: 'Dit is ook een leermoment voor jou. Je kunt natuurlijk boos op me worden, dat kan altijd. Maar het is geen A1 waar geen camera’s op je staan, dit is echt het eerste. Alles wat je doet, wordt gefilmd.' Ik heb ervan geleerd, dat heb ik ook tegen hem gezegd. Ik kijk er gewoon positief naar. Dit heb ik nu ook meegemaakt en daar word ik een betere speler van.”

Zo is de boosheid omgezet in iets goeds. Kluivert heeft door de wissel weer een harde les van het profvoetbal geleerd. Grote kans dat er nog vele volgen en dat is alleen maar goed.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >