Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert denkt dat tegenstander slecht slaapt door zijn acties

Justin Kluivert heeft zijn eerste prijs in het betaald voetbal binnen, met Jong Ajax pakte hij een periodetitel. Maar als je Kluivert vrijdag zag spelen dan kan het bijna niet anders of daar komen in de toekomst nog meer prijzen bij.

25 februari 2017 - 09:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesac03231d68c081f531c285a5b24450b4_normal
De verdediging van Eindhoven had het zwaar met Kluivert. © Pro Shots

Door Niels Pach

Voor nu geeft de prijs ieder geval veel voldoening. “We zijn er natuurlijk heel blij mee. Met zo’n jonge groep is het natuurlijk een mooie stap,” zegt Kluivert in gesprek met Ajax Life.

De zeventienjarige buitenspeler baalt wel dat het winnen van de periodetitel niet met een ruime overwinning gepaard ging, het werd op De Toekomst 1-1 tegen FC Eindhoven. Dat was maar net genoeg op de prijs in ontvangst te mogen nemen. Ondanks de teleurstellende uitslag werden de supporters – vooral in de eerste helft – regelmatig getrakteerd op mooie acties. Dat was meestal te danken aan Kluivert.

We vermoeden dan ook dat zijn directe tegenstander, Maxime Gunst, in de nacht na de wedstrijd nog regelmatig van schrik wakker is geworden. En dan het gezicht van Kluivert voor zich zag.

Als we vragen of Kluivert dat ook verwacht, kan hij het alleen maar bevestigen, met een grote glimlach op zijn gezicht. “Ja, zeker weten, haha. Ik denk wel meerdere malen. Ik heb een paar goede acties gemaakt, ik vind dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld en hij zal er wel van wakker worden.”

Deze reactie tekent Kluivert, die niet vies is van een beetje branie. En geef hem eens ongelijk, het gaat de laatste tijd ontzettend hard met de aanvaller. Daar mag je wel wat zelfvertrouwen van krijgen. Hij heeft de ene stap nog niet gezet of hij zet de volgende al. Kluivert is een van de jongste spelers bij Jong Ajax, maar heeft in een korte periode al meer meegemaakt dan veel van zijn teamgenoten.

Hij heeft zelf ook door dat het hard gaat en dat geeft verantwoordelijkheden. “Een paar maanden geleden was het natuurlijk heel vet voor mij,” zegt Kluivert over het spelen in Jong Ajax. “Het is nog steeds vet voor mij. Maar ja, nu vind ik voor mezelf dat ik er nu echt moet staan voor het team, een van de leiders moet zijn in het team.”

Bij het eerste elftal is Kluiverts status natuurlijk heel anders, daar is hij nog lang geen leider. “In het eerste is het een hoger niveau, dan krijg je minuten en daar ben je blij mee en die moet je gewoon zo veel mogelijk pakken. Ik ben nog jong, dus gewoon elke week negentig minuten maken, dat is belangrijk voor me.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >