Jong Ajax laat kans liggen in te lopen op koploper VVV

Jong Ajax had maandag een mooie avond kunnen beleven. Koploper VVV verloor van Jong PSV (2-1) en de ploeg van Marcel Keizer leek lange tijd op weg naar een overwinning op Fortuna Sittard. Maar in het laatste kwartier ging het mis voor de Jong Ajacieden. De voorsprong veranderde in een afstraffing: 5-2.

07 februari 2017 - 09:48
UsershyraDesktopajax_dataimages8b8aec16629debb7412facdfcafc59e4_normal
Handen in het haar, Jong Ajax geeft de overwinning weg. © Pro Shots

Jong Ajax begon nog goed in Sittard en dat op een veld waardoor je bijna fan van kunstgras zou worden. Een toendra is nog een te positieve omschrijving voor de grasmat.

Toch stond Jong Ajax al binnen twee minuten op voorsprong. Noussair Mazraoui gaf een lage voorzet die door Vaclav Cerny in de korte hoek werd binnen gewerkt. Na de 2-0 van Mateo Cassierra, vijf minuten voor rust, was de buit binnen, zou je denken. Maar niets was minder waar.

De thuisploeg maakte vijf minuten na rust de Anschlusstor, zoals ze dat in die regio noemen. Jong Ajax werd in het vervolg van de wedstrijd ver teruggedrukt. Toch hield de ploeg met Kenny Tete, Jairo Riedewald, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri in de basis lang stand.

Niet lang genoeg helaas, want toen het mis ging, ging het ook goed mis. Tussen de 75e en de 85e maakte Fortuna, de nummer 16 van de Jupiler League, vier doelpunten. Zo gaf het team van trainer Sunday Oliseh een tikkie aan de Jong Ajacieden.

Jong Ajax had op een punt van VVV kunnen komen, maar het gat blijft nu vier punten. Bovendien liepen FC Volendam en MVV, nummer drie en vier, drie punten in. Beide ploegen staan nu op vier punten van Jong Ajax.