Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie Legia Warschau-uit: wees voorzichtig!

Het is tijd om ons bezig te houden met het Europese tripje van deze week. Dit keer staat een bezoek gepland aan Legia Warschau, in het kader van de zestiende finales van de Europa League. Er gaan zo’n zevenhonderd Ajacieden richting Polen en wij raden aan: wees voorzichtig!

14 februari 2017 - 12:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesae671227ea21386e84ba545678196ae6_normal
Het stadion is dit keer vol. Vandaar een uitgebreide infobrief. © Pro Shots

Zoals je ongetwijfeld weet, heeft Legia een reputatie op het gebied van supporters. Het zijn geen lieverdjes, zullen we maar zeggen. Daar komt nog bij dat Legia vriendschappen onderhoudt met clubs als ADO Den Haag, Club Brugge en Juventus.

Tussen Ajax en dat trio clubs botert het ook niet echt lekker. Dus ja, we kunnen maar een ding aanraden: wees op je hoede in Warschau en doe geen gekke dingen! Je dient er ook rekening mee te houden dat sjaals en spandoeken gewilde objecten zijn om af te pakken.

Nee, dat klinkt niet echt fijn. Om het de supporters gemakkelijk te maken onderweg naar het stadion, heeft Ajax bussen geregeld op de wedstrijddag. De bussen vertrekken om 18.30 uur en de precieze opstaplocatie staat in een e-mail die je hebt ontvangen. De aftrap is om 21.05 uur. Na afloop brengen de bussen je weer terug naar dezelfde locatie als waar we opstappen.

Voordat je in de bus stapt, dien je wel in bezit te zijn van je kaartje voor Legia - Ajax. Het kaartje verkrijg je door om te wisselen. Dit kan woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur bij de hoofdingang van het stadion of op de wedstrijddag tussen 10.30 en 15.00 uur bij de kassa van het bezoekersvak. Om veiligheidsredenen kun je later niet meer omwisselen.

Als je woensdag al in Warschau bent en besluit om te wisselen, kun je ook de training meepakken. Die begint om 19.00 uur in het Stadion Wojska Polskiego. Als je vooraf omwisselt, kan het eigenlijk niet misgaan. Maar voor de volledigheid: je kunt naar binnen via de hoofdingang.

Hierboven staat vooral praktische informatie, laten we hier nog een dingetje aan toevoegen: verplaats jezelf zoveel mogelijk met taxi’s in plaats van bijvoorbeeld de metro.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >