Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huurling weet niet dat Roda-Ajax in Kerkrade wordt gespeeld

Mooie dingen, of eigenlijk ook niet als je een beetje supporter bent. Het moderne voetbal heeft deze winter toegeslagen bij Roda JC, dat na een overname de ene na de andere speler aantrok. Een van die nieuwe spelers heeft geen idee waar hij nu uithangt.

03 februari 2017 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesb321061608259fc32b36bd9c7704a1ed_normal
Pa-Moudou Kah kwam ook binnen als onbekende, maar bleek tof! © Pro Shots

Het grappige is dat voor Ajax zondag de uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma staat, waardoor we iets meer dan anders bezig zijn met de ontwikkelingen in Kerkrade. Over Kerkrade gesproken, wij weten waar dat ligt.

Als je het moet aanwijzen op de kaart, ga je zeg maar bij Duitsland een stukje linksaf en dan zit je wel goed. Beni Badibanga (20) kent dit ezelsbruggetje duidelijk nog niet. Hij heeft geen idee, maar dan ook werkelijk waar niet, wat er wordt bedoeld met Kerkrade.

Het levert kostelijke televisie op bij de NOS. Jullie worden er vast wel wijs uit welke teksten van de verslaggever zijn en wat er bij Badibanga, die op huurbasis overkomt van Standard Luik, over de tong rolt. Of bekijk gewoon de video, dat kan ook.

“Ze verwachten veel inzet in Kerkrade.”
- “In wat?”
- “Wat is Kerklaar?”
“Kerkrade, ken je Kerkrade?”
- “Een vriend van me vroeg wel in welke stad Roda speelt. Ik moest het vragen.”
“Nu weet je het”
- “Ja, dank je”

Even zonder dollen: Roda haalde in de afgelopen week maar liefst negen nieuwe spelers naar het Parkstad Limburg Stadion, in de hoop lijfsbehoud veilig te stellen. Je weet maar nooit wat zo’n team straks heeft in te brengen tegen Ajax, ingespeeld of niet.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ajax het moeilijk heeft tegen een elftal van Roda waarvan we een mannetje of vier bij naam kunnen noemen. Wij zijn vooral benieuwd hoe de omroeper dit gaat doen, aangezien hij meestal alleen de voornamen opleest en het publiek de betreffende achternaam scandeert.

Speciaal nog even een laatste reminder voor Badibanga: de aftrap is zondag al om 12.30 uur. Op de Roda JC Ring, in Kerkrade dus.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >