Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Even peilen: met seizoenkaart naar verplicht aantal duels?

De nieuwe, rode stoeltjes in de Amsterdam Arena zijn een absolute vooruitgang, maar we zien ze liever niet bij een wedstrijd. Helaas waren ze zondag tijdens Ajax - Heracles Almelo al te goed zichtbaar. Tijd om hier iets aan te doen, maar wat?

27 februari 2017 - 12:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesde3c89640c19f20578394ed3971f4731_normal
Dit ideale plaatje willen we iedere thuiswedstrijd zien. © De Brouwer

Een idee dat al langer rondzingt, maar nog niet van de grond kwam is een soort van opkomstplicht. Zo’n regel zal niet voor alle vakken gelden, maar als er vakken zijn waarop een wachtlijst geldt, is het wel erg zuur om structureel lege stoeltjes te zien.

De foto boven dit artikel is donderdag genomen tijdens het Europese avondje, maar tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles was het een stuk leger. Grote kans dat er meer kabaal vanaf de F-side komt als het uitgebreide vak volledig gevuld is. Dat was nu helaas niet het geval.

Het gebeurt te vaak dat seizoenkaarten ongebruikt blijven, terwijl het niet moeilijk kan zijn om je kaart aan iemand anders te gunnen. Seizoenkaarten zijn overdraagbaar. Stel dat iedere seizoenkaart twaalf keer per seizoen moet worden gebruikt. Dan wordt de opkomst automatisch verbeterd.

De F-side zelf is overigens alvast groot voorstander. Wat de groepering betreft, hoeft er niet eens gestemd te worden. Maar wij zijn toch wel even benieuwd hoe jullie tegenover dit idee staan. Breng dus even je stem uit, je hebt er nog een dag de tijd voor.

Het opnieuw optuigen van de Ajax Kaartenmarkt lijkt niet meteen de allesomvattende oplossing. Het is uiteraard goed als er weer een platform komt waarop je je kaart kunt aanbieden, maar in het verleden bleek dit ook niet het gouden ei.

Geef je even je stem door? Fijn!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >