Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een beetje bang...

Zondagmiddag in huize Roos. “Jezus Floor, doe eens niet zo druk,” hoor ik de vriendin geïrriteerd achter me, verscholen achter een boek. Vliegensvlug zit ik andersom in mijn stoel. “IK DOE G#@*&VD HELEMAAL NIET DRUK!!!!!!,” tier ik terug. Schuimvlokken verlaten mijn mondhoeken en kiezen het luchtruim, de ogen spuwen vuur.

06 februari 2017 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb3892d4a4c1dcbb9dadd4fab1689515_normal
Floris vloekt harder bij gemiste kansen van Twente dan Ajax. © De Brouwer

De vriendin kijkt me meewarig aan en schudt afkeurend het hoofd, voordat ze zich weer stort op haar boek. Ze heeft gelijk. Ik doe inderdaad wel een beetje druk. En dat is best gek, want Ajax zit al in de bus vanuit Kerkrade naar huis. Met drie punten onder de arm. Waarom dan die drukte?

Dat komt door Feyenoord. Lang ontkende ik het, maar ik ga het zeggen: ik ben bang dat de Rotterdammers kampioen worden. Zo, het is eruit. Voor de winterstop was ik ervan overtuigd: ze verspelen punten tegen AZ en Vitesse. Niks ervan, zonder al teveel inspanning werden ook die potjes gewonnen. Ajax blijft in het spoor, maar wanneer maakt Feyenoord een foutje?

De hoop daarop maakte mij zondag tamelijk gespannen. FC Twente biedt de eerste helft namelijk stevig weerstand. De ploeg maakt het de koploper zowaar lastig. Zou Feyenoord vanmiddag verliezen? Zou wat zijn... Ajax heeft het dan plots weer geheel in eigen hand... Die hoop.

Ik ga het zeggen: ik ben bang dat de Rotterdammers kampioen worden.

“JA, JA, GAAT IE, KOM OP!!!!”

Twente-spits Enes Ünal wordt weggestuurd en kan op de Feyenoordgoal af. In mijn ooghoek gaat de vlag omhoog. Buitenspel? Wat? De herhaling maakt duidelijk dat de grensrechter ernaast zit.

Het maakt mij licht emotioneel: “Jezus man, blinde, nooit buitenspel! Man, man, man!!!!” Zo gaat het de eerste helft nog een paar keer. En precies dát is de aanleiding voor de vriendin om mij te vertellen ‘dat ik niet zo druk moet doen.’

Ze heeft gelijk. Ik doorsta Roda - Ajax eerder die middag relatief gelaten. Pruttel soms wat als Amin Younes zich weer eens stukloopt, maar ben achteraf vooral blij met de winst. Opgelucht ook. Bij Twente - Feyenoord is er gek genoeg meer emotie. Ik vloek harder bij de gemiste kansen van Twente, dan die van Ajax.

Het is een rare gewaarwording.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >