Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie punten en vijf zaken die opvielen bij Vitesse - Ajax

Ajax heeft ook zijn zesde eredivisieduel na de winterstop in winst omgezet. Peter Bosz dirigeerde zijn manschappen naar een zwaarbevochten 1-0-overwinning in Arnhem. Drie punten en vijf zaken die ons opvielen.

19 februari 2017 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimages4eab67b9718948ad1c689ddb5af61f8e_normal
Klaassen was wederom de man van de belangrijke treffer. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Het besef van Davy Klaassen
Hij liep een kwartier voor tijd gedecideerd op de ballenjongen af en vroeg de bal. Davy Klaassen pakte zijn verantwoordelijkheid vanaf de stip, maar faalde oog in oog met doelman Room. Daarmee vergat hij Vitesse de definitieve knock-out toe te brengen en had hij zichzelf voor een uitstekende wedstrijd kunnen belonen. De aanvoerder liep de longen uit zijn lijf met de hem kenmerkende overgave. Aan hem kon je wel zien dat Ajax zich geen misstap meer kan permitteren. Zowel aanvallend als verdedigend stond hij zijn mannetje.

Bertrand Traoré maakt geen vrienden in Gelredome
Na een uur lag de Burkinees geblesseerd voor het uitvak. Tot die tijd had hij nog maar bar weinig laten zien. Natuurlijk heeft de huurling individuele kwaliteiten waarmee hij wedstrijden kan openbreken dan wel definitief in het slot kan gooien, maar in Arnhem liet hij daar maar bar weinig van zien. Niet zo gek dus dat de Ajaxaanhang om een wissel vroeg en Justin Kluivert een warm welkom gaf. Tegelijkertijd liet het Vitessepubliek middels een fluitconcert en wat middelvingers merken ook klaar te zijn met de voormalige Vitessenaar.

Het herstel van Joël
De rechtsback begon matig tegen de soms lastige Adnane Tighadouini. Hij leverde twee ballen slordig in en gleed enkele keren ongelukkig uit op de grasmat. Na dat onwennige eerste kwartiertje stelde de verdediger – afgelopen donderdag in Warschau nog geveld door de griep – orde op zaken en had hij zijn opponent in de broekzak.

De muts van David Neres Campos
Daar zat hij dan in de perskamer. Onderuitgezakt, met een warme muts op zijn hoofd. Hij had al kunnen spelen, maar de technische staf besloot anders. Echt warm zal de Braziliaan het niet gekregen hebben van het spel, maar tegelijkertijd zal hij ook hebben gezien dat zijn concurrenten op de vleugels niet in hun beste vorm verkeren. Naast Traoré speelde ook Amin Younes een matig potje. De Duitse dribbelaar was voor rust nog wel een paar keer gevaarlijk maar liet daarna nog maar weinig zien.

Viergever zeer verdienstelijk als linksback
Nee, zijn favoriete positie is het niet maar Nick Viergever verving Daley Sinkgraven prima in Arnhem. De verdediger stond aan de basis van de succesvolle counter en was zelf nog onbedoeld dichtbij met een bal die op de lat viel. Ook na zijn gele kaart overleefde hij het eerste kwartier na rust toen de Vitessenaren alles via Ajax’ linkervleugel probeerden. Kortom, lekker voor Bosz om op terug te kunnen vallen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >