Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De stropdas van Heitinga

Eén jaar geleden konden supporters het jongensboek van Johnny Heitinga wegleggen. Uit. Als voetballer was hij klaar. In het begin van deel 2 – Johnny wordt trainer – lezen we dat het leven voor de Ajacied nu anders is.

07 februari 2017 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimagese62be526d21ab1fc643a685ca3109baa_normal
De stropdas blijft voor Heitinga een nieuwe ervaring. © Archief Ajax

Online werd er een beetje lacherig gedaan over een interview dat John Heitinga en zijn vrouw voor het tijdschrift Linda hadden. Het bestedingspatroon van de familie Heitinga moest worden aangepast aan zijn nieuwe carrière en dito inkomsten.

Humor is goed, en ook John zal met een lach tegen de interviewer van dienst hebben gezegd dat een privéjet er niet meer inzit. En dat de buurt blij is met zijn minder luxe auto.

“Als kleine jongen zei ik al dat ik ooit een Ferrari wilde. Toen we in Duitsland woonden, heb ik hem gekocht. Een donkergrijze FF. Maar toen we weer naar Amsterdam verhuisden, werd het soms gênant. Als ik dat ding startte, wist de hele buurt dat Johnny wegreed.’

Zo kennen we hem. Best zelfbewust – ook van zijn eerste wereld-probleempjes – maar wel iemand die zijn dromen najaagt. En succesvol is. Ik sprak Heitinga voor Ajax Life in 2001.

Als zevenjarige droomde hij al over Ajax, vertelde hij: “Tijdens de volgende selectiewedstrijd stond ook Van Gaal langs de kant te kijken. Ik werd aangenomen en ging helemaal uit mijn dak, zo klein als ik was.”

De 33-jarige John gaat, met een lach en een traan, nieuwe ervaringen opdoen.

De bijna achttienjarige verdediger moest nog debuteren, maar wilde toen al wel de nieuwe Mister Ajax worden, met zijn zaakwaarnemer als voorbeeld. “Ik pest Sjaak Swart er wel eens mee. Hij zal wel raar opkijken als het me nog lukt ook!”

Er waren luxeprobleempjes, bijvoorbeeld bij het eerste Ajaxkostuum van Oger. “Ze vroegen aan mij wat mijn maat is en toen moest ik hard lachen. Ik heb nog nooit een echt pak aangehad! Ik heb geen idee hoe het is om een stropdas te dragen. Dus dat wordt een hele mooie nieuwe ervaring.”

En zo zal het gaan. Alles went. De 33-jarige John gaat, met een lach en een traan, nieuwe ervaringen opdoen. We hoeven geen medelijden te hebben, zegt hij zelf tegen Linda. “We hebben het goed.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >