Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

David Neres is géén Neymar

Toen gisteren de transferdeadline verstreek was ik toch wat teleurgesteld. Ik ben namelijk niet gebeld. Dus ik maak het seizoen af bij het negende van ADO ’20. Toch even slikken. Na die hattrick van een paar weken terug, hou je de telefoon toch in de gaten. Niks.

01 februari 2017 - 09:56
UsershyraDesktopajax_dataimages3de2121a569f378a48b921f8d83ce680_normal
Nee, we zien hier niet de nieuwe Neymar in actie.

Ajax daarentegen was bijzonder actief. Veel spelers gingen, de grote aankoop kwam op de valreep der valrepen in de persoon van David Neres Campos. Je kunt er duizend en één meningen op loslaten, maar voorlopig vind ik de aankoop van Neres wél echt rete-spannend.

De YouTube-filmpjes waar we het vooralsnog mee moeten doen prikkelen, maar het is en blijft een dure gok. Door het forse transferbedrag wordt de aanvaller een ware attractie of simpelweg een teleurstelling. Een tussenweg lijkt nu al niet meer mogelijk. De verwachtingen zijn bij velen al torenhoog.

“Ajax haalt nieuwe Neymar,” deed de Telegraaf daar vanmorgen nog maar even een schepje bovenop. Toe maar…

Mag je wat verwachten voor 15 miljoen? Lijkt me wel, maar directe versterking of niet, de speler moet tijd gegund worden.

Ga er maar aanstaan als 19-jarige. Ik hoop echt dat we op de tribunes geduld hebben met de behendige dribbelaar. Hij zal echt niet alles in één keer goed doen. Hij komt uit een volstrekt andere voetbalcultuur met andere wetten en regels. Dingen die daar normaal zijn, vinden we hier gek. Luis Suárez weet er alles van. Mag je wat verwachten voor 15 miljoen? Lijkt me wel, maar directe versterking of niet, de speler moet tijd gegund worden.

Hopelijk houdt Ajax hem in het begin wat uit de wind en tempert het de hoge verwachtingen. Gooi hem bij aankomst niet direct in allerlei flitsende filmpjes op sociale media. Doe een beetje kalm aan. Verder hoop ik dat nagedacht is over een goed begeleidingstraject. Op die leeftijd in je eentje verkassen naar een vreemd land, waar je de taal niet spreekt en je bestempeld wordt als de ‘nieuwe Neymar’. Pfoe.

Laten we David Neres gewoon David Neres laten. Lijkt me het beste.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >