Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz ziet tegen Sparta goede generale voor Legia-uit

Drie punten, geen blessures en goed afjagen tegen een defensief ingestelde counterploeg. Peter Bosz zag Ajax thuis tegen Sparta (2-0) een goede generale beleven richting het eerste Europese treffen met Legia Warschau.

12 februari 2017 - 16:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9d62547750ed0d15c0ba602946d3d2b_normal
Peter Bosz instrueert de teruggekeerde Traoré. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Het zou volgende week donderdag zomaar eens kunnen dat Ajax in de Poolse hoofdstad een opponent treft die dezelfde tactiek als Sparta zal hanteren. Massaal terugtrekken op eigen helft, loeren op een vlijmscherpe counter en hopen op een geniepige 1-0-overwinning.

Alleen daarom al mag Bosz tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg. “Dit was een goede overwinning tegen een compact spelende ploeg. In de eerste helft kregen we niet zo veel kansen. Het was wel onze bedoeling Sparta te laten lopen, zodat gaandeweg de onderlinge ruimtes groter zouden worden.”

Dat zijn ploeg vlak voor en na rust toesloeg maakte het een stuk comfortabeler in de trainersstoel. “Dat zat mee, maar dan moeten we na de 2-0 doorgaan. We hebben wat dat betreft wel de kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Wat ik wel goed aan deze wedstrijd binnen onze speelwijze vond, was dat we de bal weer snel veroverden.”

Die zin hoorden we de oefenmeester dit seizoen al erg vaak zeggen. Natuurlijk, de winst telt en wat dat betreft is Ajax na de winterstop aan een fraaie serie van vijf opeenvolgende ongeslagen wedstrijden bezig, maar het lukte de ploeg wederom niet op doelsaldo in te lopen op Feyenoord.

Amin Younes symboliseert het gebrek aan rendement. Ook vandaag tegen Sparta had de Duitser zichzelf en de fans kunnen belonen met een of meerdere treffers. “We moeten het probleem niet groter maken dan het is. Het vertrouwen is er. Anders had ik hem niet opgesteld. We praten met hem, we trainen er met hem op en hij heeft vorig seizoen al laten zien dat hij het wel kan,” aldus Bosz tegenover Ajax Life.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >