Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt dat Sinkgraven het middenveld beter maakt

We mogen wel stellen dat Daley Sinkgraven de strijd op linksback heeft gewonnen. Sinkgraven is zeker van zijn basisplaats en concurrent Mitchell Dijks zelfs verhuurd aan Norwich City. Wat maakt Sinkgraven zo goed? Peter Bosz geeft tekst en uitleg.

03 februari 2017 - 13:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesfdb26b828378e69c0d461afb1f7150ed_normal
De samenwerking tussen Sinkgraven en Younes kan nog beter. © Pro Shots

Gemeten vanaf het moment dat Sinkgraven voor het eerst linksback stond, blijkt dat Ajax haast niet meer zonder hem kan. Met Sinkgraven ging nog niet een wedstrijd verloren, zonder Sinkgraven liep het in zes duels al twee keer fout.

“Ik ken deze cijfers niet, maar zoals ik tegen voetbal aankijk: het kan nooit van een speler afhangen. Een elftal moet op elkaar afgestemd zijn, daar zijn we nu nog steeds mee bezig,” reageert Bosz op vragen van Ajax Life.

“Daley en Younes staan samen op links, waarbij Younes veel naar binnen trekt. Dan komt er ruimte open op links en we proberen Daley meer in zijn kracht te zetten. Met die afstemming ben je constant bezig. Ik vind het daarom onterecht om te zeggen dat Ajax meer punten haalt omdat Daley nu linksback speelt.”

Er is echter niets aan gelogen om te stellen dat Sinkgraven veel voetbal aan Ajax toevoegt. Dat zien we week in, week uit. “Ajax heeft over het algemeen meer de bal dan de tegenstander en daar is ons elftal op ingericht. Zoals we ook kiezen voor spelers die in een kleine ruimte hun meerwaarde hebben.”

“Dat geldt zeker voor Daley, hij is een uitstekende speler in kleine ruimtes. Over het algemeen speelt Daley ballen naar dezelfde kleur, dan help je het middenveld al. Als je de bal dan ook nog eens inspeelt op het goede been, help je het middenveld nog meer.”

“Dan wordt het gemakkelijker voor je medespelers. Dat heb ik zelf ook mogen ervaren,” vervolgt Bosz. “Als je met heel goede spelers voetbalt, lijkt het alsof je zelf ook beter bent. Het verschil tussen het Nederlands elftal en Feyenoord is groot. Ballen op de juiste snelheid, nacoachen. Dat maakt het allemaal gemakkelijker.”

Afbeelding 1 en 2: De heatmaps maken de verschillende rollen van Dijks en Sinkgraven duidelijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >