Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over titelrace: 'Het is nog niet gespeeld'

Ajax is een zware Europese week zonder kleerscheuren doorgekomen. Ondanks een gebrek aan scherpte versloeg het Heracles en doen de Amsterdammers nog volop mee in de titelrace. Bosz: “Als Feyenoord een fout maakt, moeten we klaar staan om toe te slaan.”

26 februari 2017 - 19:00
UsershyraDesktopajax_dataimages51f8840dfbb871516f9f427fb108f230_normal
Bosz zag zijn elftal matig uit de startblokken komen tegen Heracles. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Uiteindelijk won Ajax van Heracles en dat was verreweg het belangrijkst in de klopjacht op koploper Feyenoord. Zeker omdat de Rotterdammers vandaag wonnen van PSV. Peter Bosz had in aanloop naar het duel met Heracles benadrukt dat zijn ploeg zich vooral op de eigen wedstrijd diende te richten. “De belangrijkste wedstrijd werd in Amsterdam gespeeld. Natuurlijk kregen de jongens het mee en natuurlijk zagen ze het op televisies, maar dat mag geen excuus zijn.”

Bosz zag zijn ploeg namelijk best veel verkeerd doen tegen Heracles. Hij hekelde de wedstrijdinstelling en het feit dat de bezoekers zoveel kansen kregen. “Het was een wedstrijd waar ik vooraf al een beetje bang voor was. Donderdag hadden we een zware wedstrijd gespeeld. We begonnen veel te slap en waren niet agressief genoeg. We misten kansen aan het begin van de wedstrijd. We maakten het veld groot waardoor zij aan het voetballen toekwamen en dan zie je dat ze ook goed kunnen voetballen. We kregen een goal tegen omdat we niet kort dekten. Dat had in mijn ogen allemaal met scherpte te maken.”

Na de pauze kwam Ajax beter voor de dag en volgens Bosz had dat ook te maken met invaller Matthijs de Ligt. “We begonnen veel beter en Matthijs nam daarin het voortouw. Met een schot over, een schot dat werd gekraakt en zijn doelpunt uit een corner. Dat gaf de ploeg weer energie. We winnen terecht, maar wel geflatteerd. Niet vanwege die vier treffers die we zelf scoren, daarvoor kregen we genoeg kansen. Maar ik vind wel dat wij niet zoveel kansen mogen weggeven tegen deze ploeg.”

Hoewel er over veel zaken te mopperen viel, waren er ook lichtpuntjes. “We zijn de week zonder kleerscheuren doorgekomen en op zich is een 4-1 uitslag niet eens slecht. We hebben weer gewonnen, voor de achtste keer na de winterstop. Dat is op zich goed. We krijgen nu een week waarin we geen dubbel programma hebben en waarin we weer fris moeten worden voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen.”

Of de uitgevallen Nick Viergever – tegen Vitesse en Legia Warschau uitblinker op de linksbackpositie – dan weer hersteld is van zijn liesblessure kon Bosz nog niet vertellen. “Hij had het over een verkramping in zijn lies. Iets wat hij zelf nog niet eerder had meegemaakt. Het is nu nog onduidelijk dus dat moeten we afwachten,” liet hij Ajax Life weten.

Zeker is dat Ajax zich in Groningen geen misstap kan veroorloven. Het credo luidt: blijven winnen. “Dan is het zeker nog niet gespeeld,” aldus Bosz. “Feyenoord weet dat het geen fout mag maken zolang wij onze wedstrijden blijven winnen. Zij moeten hier nog naar toe. Dat is een wedstrijd waar we zelf invloed op hebben. Op die andere duels niet. Maar als ze een fout maken, moeten we klaar staan om toe te slaan,” besloot Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >