Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Awayday Groningen

Vraag een Ajaxfan die uitwedstrijden bezoekt naar zijn mooiste herinnering van het seizoen en er komt vrijwel altijd een awayday anekdote. Juichen na de 0-1 van Schöne in Utrecht of de 1-2 van Klaassen in Athene. Massale steun in de tweede helft in Almelo of Kerkrade. Samen de punten binnen halen.

24 februari 2017 - 13:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesc46fce5e55c8f01f6e88eac31c6eedf7_normal
Je krijgt heus geen spijt als je meegaat naar Groningen, hup! © De Brouwer

Door Roy Bouten

Niets zo lekker als hele thuisvakken vol Ajacieden incognito die toch mee beginnen te klappen op de deinende Ajacieden in een uitpuilend uitvak. Ajaxvaders die met hun gesjaalde kids aan de handen naast het uitvak komen staan als de spelers de meegereisde supporters bedanken. Maar ook samen een klote gevoel bij een nederlaag. Samen vloeken en de pest in je lijf.

Winnen of verliezen voelt beter door de saamhorigheid. Saamhorigheid door gedeelde passie en liefde voor de kleuren en het logo. Maar ook door de soms moeilijke reis en omstandigheden waar uitvakbewoners zich aan moeten houden.

Zondag om 12.30 uur naar Kerkrade. Donderdag om 19.00 uur naar Leeuwarden. Combi’s met als drogreden te weinig parkeerplekken. Lexaanwanden en weggestopt in een hoek achter een net. Soms belachelijke regels over het meenemen van drums, vlaggen of spandoeken.

Maar het weerhoudt ons er niet van onze club altijd en overal te steunen. Ook dit jaar zat weer elk uitvak vol. Ook dit jaar hebben we menig stadion overstemd. En ook dit jaar heeft Ajax onze steun weer hard nodig in de strijd tegen die andere club die, in tegenstelling tot die zestien andere clubs, elk uitvak vol heeft.

Te beginnen in Groningen. Vandaag (vrijdag) kunnen we nog kaarten halen en moeten de laatste 300 kaarten worden verkocht. Zestien clubs zijn blij met 800 man in een uitvak. Wij zijn Ajax. Voor ons is dat onacceptabel. Halen die kaart. Samen halen we de drie punten en uiteindelijk die titel op!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >