Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - Heracles: drie dingen die je vooraf moet weten

We zijn nog maar net bijgekomen van Ajax - Legia Warschau of de volgende thuiswedstrijd staat alweer op het programma. Heracles komt zondag op bezoek in de Amsterdam Arena. Dit zijn drie dingen die je moet weten over Ajax - Heracles.

25 februari 2017 - 15:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesbed89690321b092e52d65476e0659935_normal
Bosz had succes met Heracles, hij en Krüzen hadden toen nog haar. © Pro Shots

Heraclestrainer kijkt op tegen Bosz
Voor Peter Bosz wordt het duel met Heracles een weerzien met zijn oude club. De huidige trainer van de Almeloërs kijkt op tegen zijn voorganger. “Bosz was mijn inspiratiebron om het trainersvak in te gaan. Ik respecteer en waardeer zijn manier van denken over voetbal enorm. Druk naar voren, dominant zijn, voetballen... hij houdt van de schoonheid van het spel. Hij is altijd blijven vasthouden aan zijn visie en heeft dit steeds verder verbeterd. Ajax speelt het moeilijkste voetbal dat er is. Duels Bosz-Stegeman zijn bijzonder, er gebeurt altijd wel wat, haha,” zegt Stegeman op het digitale thuis van Heracles.

Drukken voor de nul
Ajax kreeg in 2017 nog maar een doelpunt tegen. Sterker nog het houdt al zeven wedstrijden op rij de nul, waarvan vijf competitiewedstrijden. Volgens Joël Veltman is dat te danken aan Andre Onana en de aanvallende speelstijl van Ajax.

“Het vertrouwen achterin is heel groot. Heel veel complimentjes ook naar Andre, die het gewoon goed doet,” begint de rechtsback. “We doen het met z’n allen, zo simpel is het ook. We krijgen minder kansen tegen omdat er ook goed druk wordt gezet, daar hebben we ook heel veel op getraind. Dat zie je wel in het aantal tegendoelpunten terug.”

Vijf competitiewedstrijden op zonder tegentreffer zijn goede cijfers, maar daarmee is Onana nog lang niet in de buurt van het record van Heinz Stuy. De voorganger van Onana bij Ajax hield 1082 minuten achter elkaar zijn doel schoon. Dat is ruim tien wedstrijden. Wil Onana daar ook maar een beetje bij in de buurt komen, dan is de nul zondag heilig.

Debuut van Neres?
Bosz had aankoop David Neres al zijn debuut willen laten maken tegen Legia Warschau. Maar deed dat niet omdat de stand het niet toeliet. Als de stand het zondag wel toelaat of Bosz vindt dat Neres afgelopen dagen stappen heeft gemaakt, debuteert de Braziliaan wel tegen Heracles.

Veltman is in ieder geval onder de indruk van Neres. Ondanks dat de aanvaller nog moet wennen en de taal niet spreekt, laat Neres mooie dingen zien. “Op het veld hoeft-ie de taal niet te spreken, daar kan hij gewoon lekker zijn actie maken. En dat zie je wel terug. Het is niet fijn om tegenover hem te staan. Je ziet het in de aannames en bewegingen die hij maakt dat hij een aardig balletje kan trappen,” aldus Veltman tegen Ajax TV.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >