Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech proeft ondanks zege ingetogen sfeer in kleedkamer

Als Ajax een topper wint in eigen huis, is dat meestal reden voor een groot feest. Dit was na afloop van Ajax – PSV echter niet het geval. Daarvoor drong de realiteit direct iets te heftig door. De winst was leuk en fijn, maar bovenal noodzakelijk, merkte ook Hakim Ziyech.

11 december 2017 - 14:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1d4b968da82be37cebad7a69570459e_normal
Over strijd leveren gesproken, hier zie je mooi hoe Ziyech ervan profiteert. © De Brouwer

De Ajacieden voetbalden de roze wolk onder PSV vandaan en sloegen in de tweede helft binnen een kwartier tijd drie keer toe. Zo stond er een mooie score van 3-0 op het bord en is het ongenaakbare PSV niet langer ongenaakbare.

Het wisselvallige Ajax is nog altijd wisselvallig, al is het omdat de winst op PSV nog geen vervolg kon krijgen. Opvallend is dat er na afloop niet samen werd gejuicht en dat de fanatieke aanhang niet begon te morren toen de spelers hun ererondje vervolgden.

“We hebben elkaar gefeliciteerd, maar verder was het rustig in de kleedkamer,” meldt Ziyech tegenover het Algemeen Dagblad. “Normaal gesproken gaat het los en wordt er gejuicht, gesprongen en geschreeuwd.”

Nu dus niet, nu was het stil en rustig. De missie is nog niet geslaagd, maar pas net van start. De missie om alsnog kampioen te worden, ondanks een achterstand die, op het hoogtepunt hopelijk, maar liefst tien punten bedroeg.

“Je merkte de hele week dat het bij iedereen in zijn hoofd zat: als we dertien punten achter liggen, is het klaar. Het voelde als en laatste kans. Een beter moment om ons te laten gelden, was er niet,” vervolgt de spelmaker, die niets snapte van PSV’s tactiek.

“Eigenlijk is het schandalig dat je als koploper zo bang speelt. Zeker als je met tien punten voorsprong aan de wedstrijd bent, ik snap dat gewoon niet. Hopelijk hebben we hiermee ook aan andere clubs een signaal afgegeven. Met een hoop strijd kom je een heel eind.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >