Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wöber kan spelen in topper tegen PSV

Tijdens het perspraatje in aanloop naar de topper tegen PSV liet Marcel Keizer weten dat Max Wöber kan spelen. De Oostenrijker trainde vandaag mee en dat is - gezien de blessures achterin - goed nieuws voor Ajax.

08 december 2017 - 11:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesc61a2c36dde8c58d658504a6f952f93a_normal
Keizer kan Wöber opstellen, zondag tegen PSV © De Brouwer

De coach liet eerder al weten dat hij het liefst in een 4-3-3 formatie start tegen de Eindhovenaren. Het systeem met drie verdedigers was volgens Keizer toch een beetje uit nood geboren, door de vele blessures achterin.

“Ja, dat kan,” reageert Keizer als hem gevraagd wordt of Ajax zondag met vier verdedigers kan starten.

Hoewel Wöber speelklaar is, blijft de spoeling achterin tamelijk dun. Nick Viergever is tot zeker de winterstop uitgeschakeld, Daley Sinkgraven is maanden uit de running en Mitchell Dijks deed vandaag voor het eerst mee.

“Bij Dijks moeten we kijken hoe de reactie is. Hij trainde vandaag voor het eerst met de groep mee, dus dat is even afwachten.” Voor Wöber gaat die vlieger kennelijk minder op. Ook hij trainde voor het eerst mee met de selectie, maar Keizer verwacht dat de verdediger gewoon klaar is voor PSV.

Over spelers in de frontlinie had Keizer ook nieuws. Klaas Jan Huntelaar trainde voor het eerst mee, terwijl Amin Younes nu twee trainingen achter de rug heeft. Of het duo kan spelen laat Keizer in het midden. “Dat moet morgen blijken bij de laatste training.”

Wij vermoeden echter dat Justin Kluivert zich mag opmaken voor een basisplaats links voorin. "Drie goals tegen Roda, een treffer tegen Twente. We moeten het zondag maar weer zien. Zijn ontwikkeling gaat snel," stelde Keizer in de persbabbel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >