Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

WK 2018: Ziyech met zijn Marokko tegen Spanje en Portugal

Nee, Oranje zat vrijdagmiddag niet in de balletjes tijdens de loting voor het WK in Rusland. Toch was de loting voor Ajacieden aardig om te volgen, want wie komen Hakim Ziyech, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Amin Younes tegen?

01 december 2017 - 16:20
UsershyraDesktopajax_dataimages8f1d75830a55bce95db66319933a115b_normal
Wie weet komen Ziyech en Schöne elkaar ook wel tegen in Rusland. © Pro Shots

Laten we beginnen bij het Marokko van Ziyech. Daar kunnen we kort over zijn: de Afrikanen kunnen vol aan de bak in groep B. Ziyech mag zich met zijn land meten met Spanje en Portugal, twee uitermate sterke en ervaren opponenten. De vierde tegenstander in de groep is Iran.

Dan schakelen we door naar onze Deense vrienden. Mochten Dolberg en Schöne worden opgenomen in de WK-selectie van hun land, dan treffen zij in groep C Frankrijk, Peru en Australië.

Dan kijken we natuurlijk ook nog even met een schuin oog naar de groep met Duitsland, waar Younes de laatste wedstrijden tot de selectie behoorde. Het is natuurlijk de vraag of hij ook naar het WK mag, zeker nu hij bij Ajax door een blessure aan de zijlijn staat en Justin Kluivert op de deur klopt.

Mocht Younes wel zijn koffers mogen pakken, dan treft hij in groep F met Mexico, Zweden en Zuid-Korea een mooi rijtje tegenstanders.

In groep H zien we ook nog twee oud-bekenden: Arek Milik en Davinson Sánchez mogen het tegen elkaar opnemen als Polen en Colombia elkaar tegenkomen.

Check hier de volledige loting.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >