Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Waarom David Neres IJburger van het jaar moet worden

Zou David Neres weten dat hij in de Amsterdamse wijk IJburg woont? Zo niet, dan is het sowieso zaak dat iemand hem dat gaat vertellen. En snel ook! Want hij moet die titel winnen. Is belangrijk.

13 december 2017 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimages69ba39c95c1a7d8e7499563479e98cc0_normal
Neres nadat hij hoorde van zijn nominatie als IJburger van het jaar. © De Brouwer

Vanmorgen zag ik ineens dat de Braziliaan door het onvolprezen IJburg TV is genomineerd voor de titel 'IJburger van het jaar'. Daar word je in eerste instantie ietwat lacherig van. Ik zie namelijk direct voor me hoe de aanvaller die prijs, met een miljoenmiljard vraagtekens boven zijn hoofd, in ontvangst neemt.

Alleen daarom al zou hij moeten winnen, maar er is meer. Er is altijd meer. Deze nominatie moeten we namelijk echt ernstig serieus nemen. Je kunt er heus even om lachen, maar daarna moet er wel gestemd worden.

Dat is van groot belang Ajacieden!

Je denkt nu vast ‘hoezo dan,’ maar ik heb diepgravend onderzoek gedaan en ontdekte dingen en koppelde feiten aan elkaar. Doe ik voor jullie. En mezelf. En Ajax.

Wat is namelijk het geval: David Neres is niet de eerste Ajacied die is genomineerd voor de titel 'IJburger van het jaar'... Zijn collega Kasper Dolberg stond een jaar eerder op de stemlijst.

En precies daar gingen dingen fout. Wij als supporters waren niet scherp. De Deense spits eindigde namelijk op de tweede plek. Hij werd dus niet IJburger van het jaar, maar tweede IJburger van het jaar. Of zoiets.

En dat werkte uiteindelijk flink door: Dolberg werd met Ajax prompt ook tweede in de eredivisie en ook in Stockholm kon hij de verliezersmedaille ophalen. Lekker verhaal. De aanvaller lijkt de klap zelfs nu nog niet te boven.

Conclusie: stem voor David Neres als IJburger van het jaar. Dan wordt Ajax kampioen en wint het de KNVB beker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >