Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert kan best lachen om botsing met Ziyech

Je kent vast wel van die filmpjes met twee honkballers die slechts oog hebben voor een bal hoog in de lucht. En daardoor tegen elkaar opbotsen, terwijl de bal verderop ergens stuitert. Er is nu een soort Ajaxvariant, met dank aan Justin Kluivert en Hakim Ziyech.

18 december 2017 - 15:21
UsershyraDesktopajax_dataimagese100d38aa5e935d33cb76aa62b695574_normal
Met deze bloedneus heeft Ziyech trouwens helemaal niets te maken! © Pro Shots

Kluivert begon tijdens de halverwege de tweede helft aan een solo, waarbij het diverse AZ’ers voorbij snelde. Toen kwam hij Ziyech tegen en die bleek toch een stukje lastiger te omzeilen. De Ajaxspelers botsten en Ziyech viel, een grappig gezicht!

Kluivert kon door, maar er kwam niets uit de aanval. De linksbuiten kon er naderhand best om lachen, toen hij desgevraagd reageerde op het voorval. “Ik wilde de bal, hij wilde de bal. Gelukkig had ik ‘m nog, haha,” aldus Kluivert tegenover VoetbalPrimeur.

“Ziyech en ik keken elkaar even aan, zo van: wat doe jij nou? Daarna was het weer helemaal goed, hoor,” vervolgt Kluivert, die zich in Alkmaar pas echt liet zien toen de slotfase al was aangebroken. “Op links was het heel druk, daar had ik het lastig mee.”

Hoe lastig hij het in de drukte ook had, Kluiverts directe tegenstander Jonas Svensson haalde wegens twee gele kaarten het einde van AZ - Ajax niet. Hij had de rust al niet moeten halen, maar werd eerst nog gespaard door scheids Danny Makkelie.

“Ik ergerde me soms aan de scheidsrechter. In de eerste helft had hij een tweede gele kaart moeten geven. Ik speelde de bal langs Svensson en hij gaf me een tikje of duwtje, dat vond ik wel een beetje jammer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >