Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman werkt buiten Ajax samen met eigen analist

Joël Veltman werkt al een tijdje samen met een analist die hij privé inhuurt. Bij de analyses van Ajax staat uiteraard het teambelang voorop en zoals sommige spelers graag samenwerken met een eigen fysiotherapeut, heeft Veltman een eigen analist.

12 december 2017 - 13:01
UsershyraDesktopajax_dataimages0d59d6a646268df52efe1f9bfb88da6d_normal
Veltman slaagde er tijdens de topper tegen PSV in om Lozano te neutraliseren. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De aanvoerder van Ajax ging een samenwerking aan met Your Tactical Analyst, dat naast Veltman ook spelers als Stefan de Vrij (Lazio Roma), Wesley Hoedt (Southampton) en Leroy Fer (Swansea City) helpt. De klanten worden extra scherp in de gaten gehouden.

“Ik werk samen met iemand die beelden van mij bekijkt en analyseert. Als de beelden zijn bekeken, krijg ik een appje en bespreken we situaties via Facetime plus een laptop met de bestanden erbij,” meldt Veltman tegenover Ajax Life.

“Deze weken is het druk met om de drie dagen een wedstrijd, maar normaal zitten we twee of drie dagen later een uurtje. Ik heb er echt iets aan, zeker weten,” stelt de verdediger. “Deze analyses zijn meer op mij gericht dan op het elftal als geheel, want dat staat bij Ajax voorop.”

“Beelden van bovenaf gemaakt zijn vaak veel duidelijker dan situaties die je op het veld beleeft. Als Matthijs de Ligt indribbelt of een duel aangaat, moet ik eronder komen. Ook wordt mij duidelijker wanneer ik wel of niet moet doordekken.”

Veltman pakte vorig seizoen maar liefst zeven gele kaarten en hoewel de teller nu ook al op vier staat, merkt hij dat er verbetering plaatsvindt. “Ik ben altijd heel erg gretig naar de bal en dat kostte me veel kaarten. Het is nu minder omdat ik af en toe gewoon voor mijn man blijf.”

Ajax vindt het prima dat Veltman extra analyses laat uitvoeren. “Ik heb er met onze analist over gesproken en hij is benieuwd, dus er zal nog wel een keer nadere uitleg komen. En als de trainer zegt dat ik links moet, terwijl mijn eigen analist voorstelt rechtsaf te gaan, kies ik echt voor links, hoor.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >