Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman vindt Ajacieden niet meedogenloos genoeg

Je hebt het idee dat het alleen Ajax kan overkomen wat er in Enschede gebeurde. Een andere ploeg die om de titel strijdt en op 0-2 komt, maakt de wedstrijd dood en is drie punten rijker. Alleen Ajax krijgt het weer voor elkaar om 3-3 te spelen. Joël Veltman vindt Ajax niet meedogenloos genoeg.

03 december 2017 - 10:57
UsershyraDesktopajax_dataimages24cd6f4480f29f8133d310fba77bb595_normal
Veltman vindt dat bij de 2-3 alle alarmbellen hadden moeten gaan rinkelen. © Pro Shots

Ajax speelde zeker niet fantastisch op bezoek bij FC Twente, maar dankzij twee rake vrije trappen van Lasse Schöne kon het in de rust met een riante marge de kleedkamer opzoeken. Al moeten we er wel bij opmerken dat schijn bedroog, want de gastheren kregen enkele goede kansen.

Vandaar dat staf en spelers er in de rust op hamerden om goed aan de tweede helft te beginnen. Goed idee, maar het mislukte compleet en na vijf minuten wist je dat het alsnog een nare avond werd. Veltman probeert voor de camera van Fox Sports een verklaring te zoeken.

“We geven twee keer een voorsprong uit handen en de manier waarop dat gebeurt, is nog erger. Er vallen twee doelpunten uit een spelhervatting. Je weet dat ze lengte hebben, want dat hebben we voor de wedstrijd nog gezegd. We moeten het ze zo moeilijk mogelijk maken, maar ze stonden vrij,” aldus Veltman.

De interviewer vraagt zich af of Ajax twee punten weggeeft of basis van gebrekkige inzet. Veltman vermoedt van niet. “Inzet, mja. Meedogenloosheid. Als je in de 83ste minuut de 2-3 maakt, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen dat je dit nooit meer mag weggeven.”

De kern van het probleem deed zich voor bij de start van de tweede helft. “Je moet goed beginnen, maar als je niet goed begint, maakt Twente de 1-2 en krijgen ze weer hoop. We moeten een schepje erbovenop gooien en die goal zo vroeg in de tweede helft mag nooit vallen.”

Veltman eindigde de wedstrijd als meest linker van de drie verdedigers op het veld. “Het is een beetje een tombola achterin, dat klopt, maar het heeft met blessures te maken. We hebben er aardig wat, maar dat is geen reden om hier gelijk te spelen.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >