Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman lacht om drie rode kaarten die Teletekst spot

Joël Veltman heeft het idee dat de gemiddelde PSV'er snel op zijn teentjes is getrapt. Wie weet komt daar het idee vandaan dat hij tijdens de topper maar liefst drie rode kaarten zou hebben verdiend, want de aanvoerder van Ajax is zich van geen kwaad bewust.

11 december 2017 - 17:36
UsershyraDesktopajax_dataimages9a8d787b95de2974463f4df792579ceb_normal
Veltman houdt de veelgeprezen Lozano prima in bedwang. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De kans is groot dat een PSV-supporter het verslag op Teletekst mocht tikken, want er stond daar opgemerkt dat Veltman voor rust drie keer een rode kaart had verdiend. Even later werd de tekst afgezwakt, maar toen hadden we Veltman al gevraagd of hij wist waar hij die aan had verdiend.

“Drie keer rood, waarom dan? Het enige wat ik me kan herinneren, is een zogenaamde elleboog. Ik vond het alleen geen elleboogstoot. De bal kwam hoog, ik had totaal geen oog voor Lozano. Ik was puur op de bal gericht. Als ik 'm al raak, is het totaal geen slaande beweging,” aldus Veltman tegenover Ajax Life.

Veltman deelde ook nog een beuk uit aan Luuk de Jong. Dat gebeurde binnen de lijnen van het zestienmetergebied en eerlijk is eerlijk, daar nam de verdediger best een risicootje. Ook zijn soms pittige duels met Hirving Lozano sprongen in het oog. Sloeg de Mexicaan hem nou?

“Ken je dat spelletje van school dat je een bal tussen twee lijven van plek A naar B moet brengen? Dat waren we een beetje aan het doen. Ik frommel die bal van hem af en voel een hand richting mijn oor gaan. De scheidsrechter deed het af met geel en ik ga niet zeggen van: het was rood dit en dat. Maar als je fluit, is het rood.”

Veltman kroop zondag om 17.00 uur in de rol van Christian Poulsen, die Ajax tijdens de lente van 2013 met fysiek spel in Eindhoven aan drie zeer belangrijke punten (2-3) hielp. En vorig jaar pakte fysieke arbeid goed uit voor PSV, dat Andrés Guardado flink zag uitdelen in de hoop Ajax te intimideren.

Veltman: “Ik vocht met Lozano enkele pittige duels uit. Dat is prima, daar houden we van. Net iets slimmer en gemener zijn is een manier om hem uit de wedstrijd te spelen. Je ziet dat hij heerlijk kan voetballen, PSV zocht hem met iedere lange bal op. Maar het is gelukt, hij werd niet gevaarlijk.”

De felheid die Ajax in de topper wel toonde, misten we vorige week tegen FC Twente. Het werd toen geen 3-0, maar 3-3 en Ajax liet er twee heel dure punten liggen. De spelers hebben elkaar behoorlijk de waarheid gezegd en ook de trainingen richting PSV-thuis werden aangepast.

“PSV hanteert een andere speelstijl dan Twente en besloot nog meer in te zakken, zonder druk te geven. Wij waren feller en wonnen meer tweede ballen, zodat je kunt voetballen. Anders kan PSV counteren,” verklaart Veltman.

“We hebben niet zozeer anders getraind, maar wel meer korte, felle partijtjes gedaan. Het is achteraf gemakkelijk praten, maar wel heerlijk dat het er gelijk uit komt. Dit mag alleen niet iets eenmaligs zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >