Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek staat eventjes achterin: 'Ik heb andere krachten'

Het noodgedwongen wisselen van Frenkie de Jong had nogal flinke gevolgen. Net als het inbrengen van Siem de Jong. Er moest geschoven worden, waardoor Donny van de Beek centraal achterin kwam te staan. Dat lijkt hem niet voor herhaling vatbaar.

21 december 2017 - 11:45
UsershyraDesktopajax_dataimages569ae1551c5bf5f2ec061a98db467e70_normal
Donny kreeg er op het middenveld af en toe stevig van langs. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax opereerde tegen FC Twente opnieuw volgens het principe van 4-3-3 met Frenkie in balbezit als extra middenvelder. Dat lukte niet onwijs goed, al had Ajax het bekerduel volledig onder controle en gaf het lange tijd amper een kans weg.

Het ging pas fout toen de zieke Frenkie naar de kant moest, Siem in zijn plaats kwam en er nog veel meer werd geschoven, waardoor Van de Beek centraal achterin kwam te staan. Op televisie was te zien dat Donny met een vragende blik naar de zijlijn keek.

“Ik kan best eventjes centraal achterin spelen en als ik er word neergezet, moet ik het invullen. Maar het is niet mijn positie. Ik heb vroeger wel eens als verdediger gespeeld, maar ik denk dat ik middenvelder ben,” aldus Van de Beek tegenover Ajax Life.

“Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is, ik heb andere krachten. Maar nu was het even nodig,” vervolgt Donny. Van de Beek merkte op dat het Ajax niet lukte Assaidi af te stoppen, waarna het als vanzelf fout liep. Het inbrengen van Luis Manuel Orejuela om de boel terug te draaien mocht ook niet baten.

“Assaidi loopt overal, hij heeft een vrije rol, maar op een gegeven moment mag hij best aangepakt worden. Dat deden we veel te weinig. Natuurlijk riepen we elkaar toe dat hij opgepakt moet worden, maar hij mocht zo op ons afkomen. Dan weet je dat-ie zomaar kan vallen. Voor de zoveelste keer al.”

Het is ook alweer de zoveelste keer dat Ajax vroeg uit de beker vliegt. Het lukte al vier seizoenen op rij niet om de kwartfinales te halen. Dit keer liep het nemen van penalty's fout af. Het eindresultaat is Ajax-onwaardig, dat moge duidelijk zijn. Ook Van de Beek heeft er flink de pest in.

“Dat is slecht eigenlijk. Ajax moet minimaal in de finale komen, denk ik. Je moet altijd winnen. Dat is niet goed, we moeten het onszelf aanrekenen. De beker is een prijs, die moet je meepakken en er vol voor gaan. Dat hadden we ook afgesproken. De wil om te winnen was er absoluut, maar we waren veel te slordig. Dat moet zondag anders.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >