Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Keizer: 'Ben blij voor de jongens, blij voor de titelrace'

Dankzij de overtuigende zege op PSV (3-0) blijft de titelstrijd nog enigszins boeiend. Marcel Keizer was vooral tevreden over de manier waarop zijn elftal de zege op de koploper tot stand bracht. "De jongens hebben alles gedaan wat ze konden."

10 december 2017 - 19:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf894b9960ef616a5754c048e8bae00c_normal
De ontlading was zichtbaar groot bij de geplaagde Keizer. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

De opluchting op het gezicht van Marcel Keizer was groot na de broodnodige overwinning op de Brabantse koploper. Datzelfde gold voor de ontlading van de hoofdtrainer na de 2-0 van Lasse Schöne. Hoewel hij na afloop ontkende dat dit ook voor hemzelf een hoognodige overwinning was, droop de opluchting van Keizers gezicht af. Voor alle overige vragen over zijn positie verwees hij naar de clubleiding.

Over de wedstrijd zelf was de geboren Amsterdammer spraakzamer. “Tegen een PSV dat goed georganiseerd is en al veel punten had behaald, hebben we heel goed gespeeld. Ik ben trots op de jongens."

"Ze hebben met lef en passie gespeeld. Op de rand gespeeld. Goed in balbezit, zochten de vrije man. We waren geduldig waar we geduldig konden zijn. Waren lang aan de bal,” vatte hij het grootste deel van de wedstrijd samen.

“Alleen in de eerste vijf minuten na rust moesten we weer even in ons ritme komen. Hadden we loopacties nodig om ze vast te zetten. De jongens hebben alles gedaan wat ze konden. Een paar zat tegen kramp aan. Op het middenveld hebben we veel loopwerk verricht."

"Zelfs in een overtal verrichten we in balbezit veel loopwerk op het middenveld om vrij te komen. Ik ben heel tevreden. Blij voor de jongens en blij voor de competitie. Hoewel PSV alles nog in eigen hand heeft.”

Keizers collega Phillip Cocu constateerde ook dat de Ajacieden er feller op gebrand waren de wedstrijd winnend af te sluiten. “Ze zochten de grens op. Dat heeft daar aan bijgedragen en sloeg over op het publiek. Wij hadden hier nergens recht op.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >