Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is realistisch: 'Ik lig niet onder een steen'

Erik ten Hag denkt klaar te zijn voor Ajax. “Gezien de clubs waar ik al ben geweest, ben ik in elk geval goed voorbereid op een topclub. Ik heb de opmars met FC Twente meegemaakt, bij PSV getraind en Bayern München 2 en FC Utrecht onder mijn hoede gehad.”

23 december 2017 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimages6f94fd1da06601e5a41f6ff6b2d6af52_normal
Toekomstmuziek. © Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf ziet hij ook verschillen met zijn vorige dienstverbanden. “In de top zijn dingen wezenlijk anders. Bij Ajax bijvoorbeeld zou met de druk omgaan een uitdaging zijn.”

Hoewel de voormalig voetballer van onder meer FC Twente en De Graafschap deze speelronde nog met zijn Utrecht tegen NAC speelt, is hij ook realistisch. “Ik lig niet onder een steen, heb de krant en de headlines gelezen. Maar ik ben aangesteld om bij NAC te winnen. Daar moet de focus op liggen. Ik moet het wel managen naar mijn groep, want iedereen vindt er wat van.”

In hetzelfde interview lijkt Ten Hag aan te geven dat zijn aanpak tijd vereist. “Ik geloof in het totale-mens-principe. Het is niet alleen de voetballer. Om erachter te komen wat elkaars gedachten zijn, wat de juiste benadering van iemand is, heb je informatie nodig. Het kost tijd om die te verzamelen, maar die tijd moet je erin willen steken. Het is bepalend of iemand het maximale kan presteren.”

Zo lijkt de trainer geaccepteerd te hebben dat hij met ingang van het nieuwe jaar Ajax onder zijn hoede heeft, maar tegelijkertijd te willen benadrukken dat hij geen wonderdokter is. Net als Bosz en Keizer vraagt ook deze trainer om tijd. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >