Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Als trainer moet je elke dag messcherp zijn’

De Ajaxselectie krijgt met Erik ten Hag voor de groep een oefenmeester die flink hamert op teambuilding en groepsgevoel. Volgens de nieuwe Ajaxcoach vereist dat scherpte. Bij de groep, maar vooral ook bij hemzelf.

28 december 2017 - 18:16
UsershyraDesktopajax_dataimageseb2f6186e0fcd1ce58f8f64d389c0836_normal
Zo ziet dat er straks dus ongeveer uit. Maar dan zonder Spijkerman op de achtergrond. © Pro Shots

“Een voetbalteam functioneert alleen als het samenwerkt,” zei Ten Hag eerder al niks nieuws in Voetbal International. Maar hoe krijg je al die individualistische karakters zo ver? Precies dat is best een ingewikkelde puzzel.

“Dat kan volgens mij alleen door te zorgen dat je een goede relatie hebt met je spelers en dat de jongens die onderling ook hebben. Om dat te bereiken hoef je niet samen op vakantie of te gaan paintballen. In mijn beleving begint teambuilding op het veld.”

De trainer liet VI ook optekenen dat hij graag veel positiespelen doet tijdens de trainingen. “Ik vraag focus en kwaliteit, juiste balsnelheid, juiste been inspelen, alles in beweging. Vervolgens gaat het erom hoe hoog je de lat legt. Wat eis je van je spelers? En wat eisen ze van elkaar?”

“Als mijn spelers niet gefocust zijn, of ze doen maar wat, lopen de oefeningen niet,” zei Ten Hag al eerder over zijn spelersgroep in Utrecht. De trainer wil zien dat spelers elkaar coachen, stimuleren, motiveren en corrigeren.

“Dat is teambuilding. Door je manier van werken als trainer, je oefeningen en eisen die je stelt, kun je een individualistische groep smeden tot een team. Maar dat vereist hard work. Als trainer moet je elke dag messcherp zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >