Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Teleurgesteld over uitstel Johan Cruijff Arena

Jordi Cruijff schreef er terecht over in zijn column in De Telegraaf: er is nog geen oplossing gevonden voor de naamswijziging van de Arena. De gemeente Amsterdam, Ajax en de Arena schijnen er zakelijk niet uit te komen. Jordi vindt dat ‘heel jammer’ en omschreef zijn gevoel en dat van de familie opnieuw als teleurgesteld.

18 december 2017 - 10:13
UsershyraDesktopajax_dataimagese197f651efcf6f0f2feeed9b71dfe48b_normal
En weer wordt een deadline niet gehaald om er Johan Cruijff Arena van te maken. © Pro Shots

De jaarlijkse vergadering van certificaathouders en de algemene aandeelhoudersvergadering van de Amsterdam Arena stonden vrijdag op het programma. Tijdens deze vergaderingen werd al uitgesproken dat men niet verwacht voor het nieuwe jaar eruit te zijn. Teleurgesteld ging ik dan ook mijn weekeinde in.

“Teleurgesteld is erger dan kwaad zijn,” zei mijn moeder vroeger als ik weer eens een scheve schaats had gereden. Ik vind het dan ook zeer teleurstellend dat de betrokken partijen bij de naamsverandering van de Arena in eerste instantie de deadline van 24 oktober niet hebben gehaald en vervolgens ook 1 januari 2018 te snel zou zijn.

Als excuus wordt aangedragen dat door het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan en het vertrek van wethouder en loco-burgemeester Kajsa Ollongren als minister naar Den Haag de gesprekken nog niet het gewenste resultaat hebben bereikt. Ik vind dit onbestaanbaar: er werken bijna 14.000 (!) ambtenaren op het stadhuis in Amsterdam die dit soort besluiten echt wel goed kunnen voorbereiden.

Er werken bijna 14.000 (!) ambtenaren op het stadhuis die dit soort besluiten echt wel goed kunnen voorbereiden.

Daarnaast is Eric van der Burg eventjes interim-burgemeester geweest en als wethouder Sport kent hij zeker het klappen van de zweep. Mijns inziens was dit het moment om spijkers met koppen te slaan, samen met een man die sport in de stad hoog in het vaandel heeft staan, de partijen kent en weet hoe dit soort dingen werken.

Het gaat mij veel meer om de wil om eruit te komen met elkaar en daar blijkt tot nu toe niet veel van... Zo ontbrak de gemeente Amsterdam vrijdag ook bij de eerder genoemde jaarvergaderingen. Niet echt het signaal om te laten zien dat je in goed gesprek bent met elkaar.  

Daarom een oproep aan onze nieuwe interim-burgemeester Jozias van Aartsen: grijp uw kans en zet alle betrokken partijen samen aan tafel. Doe de deur op slot en maak deze pas open op het moment dat men het met elkaar eens is.

Ajacieden en de familie Cruijff willen maar een ding. En dat is dat de Amsterdam Arena zo snel mogelijk wordt omgedoopt tot Johan Cruijff Arena.

Dat zijn wij verplicht aan diegenen die ons inmiddels zijn ontvallen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >