Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax: 'Ook voor supporters is dit echt een pijnlijke dag'

Voor Supportersvereniging Ajax is de situatie rond de technische staf er één om buikpijn van te krijgen: de club is in zwaar weer. "Toch zijn deze ontslagen een logisch gevolg van de neerwaartse sportieve spiraal van de afgelopen maanden," stelt directeur Fabian Nagtzaam.

21 december 2017 - 16:22
UsershyraDesktopajax_dataimages6b5b3a0fe004350001c5293986e60468_normal
Het is nu de kunst om van Ajax weer Ajax te maken. © Pro Shots

“Wij gaan niet over het personeelsbeleid van Ajax, maar hopen toch echt dat de directie en de andere beleidsmakers van de club een technische staf samenstellen die zorgen dat Ajax weer Ajax wordt,” zegt Nagtzaam als reactie op de situatie bij de club. “Namen noemen heeft nu geen zin. Iedereen heeft zo zijn voorkeur, je kunt zo een lijst met tien namen maken, maar daar gaan we niet over.”

Na het bekerdebacle, woensdag bij FC Twente, werd duidelijk dat er dit seizoen weer een prijs minder was om voor te spelen. Dat was na de Europese uitschakeling aan het begin van het seizoen en de opgelopen achterstand op PSV in de competitie voor supporters een volgende bittere pil. “Er moest ook echt iets gebeuren, dit was geen houdbare situatie,” aldus Nagtzaam.

“We moeten wel zeggen dat Keizer een enorm moeilijke taak had, om deze zomer Peter Bosz op te volgen en de selectie weer op de rit te krijgen na het drama met Appie Nouri. Complimenten aan Keizer hoe hij met die situatie is omgegaan. Toch is de directie, met Edwin van der Sar en Marc Overmars, ook verantwoordelijk geweest voor de aanstelling van Keizer.”

SV Ajax zou het logisch vinden als de raad van commissarissen lessen trekt uit het gezamenlijke besluit Keizer als hoofdtrainer voor de groep te zetten. “Keizer, Spijkerman en Bergkamp hebben allemaal hun rol gespeeld bij de resultaten van Ajax in de afgelopen periode. Toch hebben ze dat kunnen doen onder de leiding van de andere directieleden. We zitten niet te wachten op de club als een stuurloos schip, maar ook de directie moet in het proces kritisch worden beoordeeld. Wij verwachten een unaniem gedragen beslissing van de raad van commissarissen én de directie.”

De Ajax-aanhang is het meest gebaat bij duidelijke en transparante communicatie. Hoe gaat de komende tijd door de beslissers bij de club worden gewerkt aan een toekomstbestendig Ajax, met het voetbal waar we allemaal supporter van zijn? Dat soort vragen moet worden beantwoord.

Nagtzaam. “Niet alleen voor de club, maar ook voor Ajaxsupporters is dit echt een pijnlijke dag. Het gaat nu om de juiste keuzes en de juiste oplossingen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >