Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Streep door PSV voor Younes, Johnsen erbij

Amin Younes wilde rust en wordt inmiddels al weken een soort van op zijn wenken bediend. Vrijdag bij het perspraatjes was het nog onzeker of de Duitser Ajax - PSV zou halen, inmiddels is er duidelijkheid: de linkbuiten haakt af, zo meldt de club.

09 december 2017 - 13:16
UsershyraDesktopajax_dataimages03bd5c3015502766299894fba347fb50_normal
Younes vroeg om rust, maar deze duurt inmiddels langer dan hij voor ogen had. © Ajax Images

Voor Dennis Johnsen is de absentie van Younes goed nieuws. De talentvolle Noor, die inmiddels al zijn eredivisiedebuut maakte, is door Marcel Keizer wederom in de selectie opgenomen. Justin Kluivert leek vrijdag al vrij zeker van een basisplaats, maar met het afvallen van Younes is dat inmiddels wel een zekerheidje.

Klaas Jan Huntelaar is wel opgenomen in de 18-koppige selectie, net als Max Wöber die zaterdag fit genoeg is bevonden voor de topper tegen de Eindhovenaren. Vrijdag liet Keizer al doorschemeren dat de Oostenrijker er goed op stond voor zondag.

Een andere opvallende naam in de selectie is die van Luis Orejuela. De Colombiaan leek ook niet helemaal okselfris, maar de rechtsachter staat gewoon tussen de achttien namen voor PSV-thuis.

Voor Mitchell Dijks komt PSV nog te vroeg. Voor de linksback lijkt het sowieso wel een beetje over bij Ajax, maar gezien de personele problemen achterin bij Ajax zou hij zomaar nodig geweest kunnen zijn.

Van Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Vaclav Cerny was al langer bekend dat ze voorlopig in de lappenmand zitten.

Bekijk hier de volledige selectie voor zondag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >