Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelers vernemen ontslag Keizer via pushbericht op telefoon

Het gebeurt wel eens dat spelers klaar zijn met hun trainer. Dan kun je besluiten om niet meer hard te lopen, om de tactiek niet serieus te nemen of te stoken bij de voorzitter. Het ontslag van Marcel Keizer bij Ajax steekt anders in elkaar. Heel anders. De meeste spelers hadden geen flauw idee.

21 december 2017 - 21:17
UsershyraDesktopajax_dataimages7896f62ca0f1370483ce6808549c651e_normal
De spelers hadden geen benul dat het ontslag van Keizer nabij was. © Pro Shots

De Ajacieden hadden gewoon een uitlooptraining gedaan, geluncht in het afgeschermde deel van de kantine en sommige spelers voerden nog een leuk gesprek met Keizer. Achter de schermen werd op dat moment besloten dat zijn ontslag een feit was.

De meeste Ajaxspelers kwamen er niet via een bericht van de club, maar door pushberichten van diverse media achter dat Keizer niet langer hun trainer was. Eerlijk waar, de meeste spelers waren onderweg naar huis en vernamen het nieuws vanachter het stuur van hun auto.

Dit en meer valt te lezen in een verhaal van Voetbal International, dat op de hoogte is van de nodige ins en outs. Ook wij van Ajax Life vernemen links en rechts dat er op z'n zachtst gezegd verbazing heerst binnen de selectie. Kun je nagaan. Zo zeg je 'tot morgen' tegen Keizer, zo is je trainer ontslagen.

De paar spelers die nog wel op De Toekomst waren, werden snel bijgepraat over het op non-actief stellen van trainer Keizer, assistent Hennie Spijkerman en 'cultuurbewaker' Dennis Bergkamp. Kort daarna werd telefonisch contact gezocht met diverse sleutelspelers om het nieuws toe te lichten.

Onderdeel van die toelichting is dat het vertrek van Keizer al enige tijd in de lucht hing, omdat zijn bazen er al een tijdje niet meer van overtuigd waren dat de trainer voor de gewenste verbetering van het spel zou kunnen zorgen. Anders gezegd: als Ajax van PSV had verloren, was Keizer al een week eerder ontslagen.

De blamage in het KNVB-bekertoernooi – na strafschoppen eruit tegen FC Twente – vormde alsnog een 'mooie' aanleiding om Keizer te wippen. Het wegsturen van Keizer is, zoals zo vaak bij Ajax, slechts onderdeel van een veel groter politiek steekspel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >