Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siems ene invalbeurt is de andere niet

Siem de Jong was tegen Willem II weer ouderwets de 'supersub' zoals we hem dit seizoen kennen. De middenvelder viel midweeks tegen FC Twente nog bijzonder slecht in, maar zondag maakte hij op positieve wijze het verschil. Met Siem erbij scoorde Ajax drie maal en zette het 3-1 op het bord.

26 december 2017 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesa6d1c1bc13c82a8701c7ba76e7a50f0a_normal
Dit keer laat niet Keizer, maar Reiziger Siem invallen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De beste wedstrijden dit seizoen speelde Siem stuk voor stuk als invaller en zelfs wanneer hij goed bezig was in wat bekerpotjes, zou je kunnen stellen dat hem min of meer een invalbeurt van zo'n 90 minuten werd gegund. Hoe anders was dat doordeweeks in Enschede...

“Het was tegen Twente niet zo best... Ik denk dat ik een paar keer belangrijk was en ook tegen Willem II was het redelijk. Misschien viel het woensdag daarom zo op, omdat het een keer niet positief was. En dan krijgen we vlak voor tijd ook nog die gelijkmaker tegen,” aldus Siem tegenover Ajax Life.

Zodra hij zijn opwachting tussen de lijnen mocht maken, tijdens Ajax - Willem II, oogde Siem zeer gebrand. Hij is er de persoon niet naar om zijn teleurstelling mee het veld op te nemen en was de extra man in de zestien die Ajax zo nodig had terwijl het een achterstand ongedaan probeerde te maken.

“We namen wat meer risico en ik denk dat het goed uitpakte. Willem II liet de backs vrij, dus toen gingen we maar zonder backs spelen, haha. Dat klopt. We konden met mij erbij toch iets meer druk uitoefenen en er stonden veel verdedigers in de zestien, maar met mij erbij ook een extra aanvaller.”

Siem werd dit keer niet ingebracht door Marcel Keizer, maar door Michael Reiziger. Ook Siem was verbaasd dat Keizer door Ajax op non-actief werd gesteld. “Ik had een paar afspraken en was al weg van de club toen mijn vriendin belde. Zij vertelde me dat Keizer was ontslagen. Ik had het bericht even eerder op mijn telefoon gemist omdat ik aan het sturen was.”

“Het ene moment zeg je 'tot morgen, trainer' en het andere moment is het afgelopen. Het was voor mij ook een verrassing, ik zag het niet een-twee-drie aankomen, maar je weet niet wat er achter de schermen allemaal gebeurt. De keuze is niet aan ons, ik kan er weinig over zeggen,” vervolgt Siem.

“We hebben alles geprobeerd om wedstrijden te winnen en rondom Twente-uit hebben we enkele goede resultaten geboekt. Ik weet niet wat er omheen is gebeurd. We hebben de trainer inderdaad niet in de steek gelaten, gingen niet het veld op met het idee dat dit zijn laatste duel zou worden. Dan was AZ-uit ook anders gelopen.”

Over de nieuwe trainer en de link tussen Ajax en Erik ten Hag kan Siem weinig zeggen, maar hij weet wel dat er in 2018 vijf punten achterstand ongedaan moeten worden gemaakt. “Ik denk dat het spannend kan worden. We moeten van week tot week alles doen om drie punten te pakken en zo snel mogelijk in een ritme komen, want we openen tegen Feyenoord en FC Utrecht. Ik heb bij Ajax al een paar inhaalraces meegemaakt en het is er weer tijd voor.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >