Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne vermoedt dat Twente tactiek Ajax zag aankomen

Ajax heeft het nooit gemakkelijk in Enschede en als het dan ook nog zoekende is naar zijn optimale formatie, weet je dat het een moeilijke avond kan worden. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, maar het werd toch echt 3-3. Lasse Schöne vermoedt dat FC Twente klaar was voor Ajax.

03 december 2017 - 11:17
UsershyraDesktopajax_dataimages129881123e9c6cda618eb0c02e9f12ce_normal
Schöne mikt twee keer raak, maar Ajax schiet er helaas weinig mee op. © Pro Shots

Marcel Keizer ruimde een basisplaats in voor Frenkie de Jong, die Roda JC vorige week helemaal gort speelde maar het tegen de tukkers een stukke lastiger had. Het werd niet de avond van Frenkie, het werd ook niet de avond van Lasse, al leek het daar na 45 minuten nog wel op.

Schöne benutte twee vrije trappen, maar laat de feliciaties maar zitten. Daar heb je nu echt helemaal niets aan. “Er werd wat heen en weer geschreeuwd toen we de kleedkamer opzochten, daarna werd het stil. We moeten de komende dagen rustig kijken wat er is gebeurd,” aldus de Deen bij de NOS.

“Drie tegendoelpunten is gewoon te veel, plus de manier waarop ze tot stand zijn gekomen. Een tweede helft met drie tegengoals is natuurlijk lang niet goed genoeg, hoe leuk de eerste 45 minuten ook waren,” vervolgt Schöne over de manier van spelen bij Ajax.

“Bij een goed resultaat hoor je niemand over onze opstelling. Maar we gaven te veel weg, laat dat duidelijk zijn. De tweede helft speelden we slap en dat is niet wat we willen. Die matige tweede helft moeten we onszelf kwalijk nemen.”

Schöne vermoedt dat Twente op de hoogte was van de plannen van Ajax en daar op inspeelde. “We konden vorige week met een viermansmiddenveld voor een verrassing zorgen, Twente zag het al aankomen. Wij hadden moeite, konden niet goed de vrije man vinden. Het was maar een halfuurtje goed.”

“Vastigheid en automatismen zijn belangrijk, maar we trainen met elkaar en om dit te wijten aan het systeem, is te gemakkelijk. We moeten het bij onszelf zoeken. De inzet die Twente toonde, moeten wij ook inzetten om er iets van te maken. We moeten nadenken, volgende week is het weer anders. Tegen PSV moeten we met een andere instelling het veld op dan voor deze tweede helft.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >