Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger steekt met kwartet spelers koppen bij elkaar

Ga er maar aanstaan als je door Ajax wordt gevraagd interim-trainer te worden. Michael Reiziger hielp zijn club uit de brand voor het thuisduel met Willem II, maar wat kun je doen als je amper tijd hebt om je ploeg voor te bereiden? Reiziger koos voor een goed gesprek met een kwartet spelers.

26 december 2017 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimages92dadcbc6b32deb967ee1ec347624e67_normal
Ook tijdens de wedstrijd staken Reiziger en Ziyech de koppen bij elkaar. © Pro Shots

Het was een rare gewaarwording, geen gewone gewaarwording, zondag in de Johan Cruijff Arena. Veel was onzeker. Ajax moest winnen, maar hoe zou de spelersgroep reageren op het ontslag van Marcel Keizer terwijl er vanuit de selectie helemaal geen aanklacht richting trainer lag?

Om het risico op een kwalijke zondag zo veel mogelijk te verkleinen, zaten interim-trainer Reiziger, zijn assistent Winston Bogarde en vier spelers rond de tafel in aanloop naar de wedstrijd. “Reiziger zei: ik sta er wel, maar jullie moeten er ook staan,” aldus Veltman bij Fox Sports.

Uiteraard was aanvoerder Veltman aanwezig bij het bewuste gesprek, net als Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Klaas Jan Huntelaar. "Ik neem het stokje over, maar jullie moeten het doen," zo luidde de boodschap van Reiziger, aldus Veltman. Het zou zomaar kunnen dat dezelfde afvaardiging later spreekt met het nieuwe trainersduo, als er definitief een opvolger is.

Het gesprek leverde Huntelaar een basisplaats op. “Ik wilde ervaring op het veld hebben,” aldus de interim-trainer. Afgezien van een gesprek had Reiziger slechts een enkele trainingssessie om de spelersgroep op scherp te zetten. Vandaar dat er veel korte partijtjes werden gespeeld. “Je merkte dat de trainers de scherpte erin wilden krijgen,” beaamde Veltman.

Ondanks de rare gewaarwording schoot Ajax prima uit de startblokken, al was er uiteindelijk een risicovolle wissel – Siem in plaats van Dijks – voor nodig om de overwinning (3-1) op te tuigen. Reiziger vooraf al: “Hoe je het ook wendt of keert, dit doet iets met een spelersgroep. Ze werkten iedere dag met iemand samen die wordt ontslagen. Dat vraagt om een reactie, op het veld.”

Die reactie kwam er.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >