Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger roemt chemie tussen publiek en spelers

Interim-trainer Michael Reiziger was na afloop van Ajax - Willem II (3-1) zeer te spreken over de wisselwerking tussen zijn op dat moment ploeterende ploeg en het publiek.

24 december 2017 - 16:38
UsershyraDesktopajax_dataimages7fd01e3f725d09d3684b178a85a86ca7_normal
Het publiek ging achter Ajax staan en dat beviel Reiziger uitstekend. © Pro Shots

Door Floris Roos

Er is dit seizoen al veel gezegd en geschreven over fluitconcerten van het thuispubliek richting de eigen ploeg. Vooral Hakim Ziyech kan daarover meepraten en liet eerder al weten de fluiters geen echte supporters te vinden.

In onze krant liet Andre Onana zelfs weten liever uitwedstrijden te spelen, omdat Arenapubliek in zijn ogen veel te snel kritiek heeft op zijn ploeg. Hoe je het ook wendt of keert, het is niet fijn als je eigen spelers liever niet in de Arena spelen.

Hoe anders was dat zondag thuis tegen Willem II? Na de tegentreffer was het nodige chagrijn in de Johan Cruijff Arena niet gek geweest, maar het publiek ging juist achter Ajax staan. Het was dan ook aardig dat het Reiziger in positieve zin opviel en dat hij het tijdens het perspraatje achteraf ook expliciet noemde.

“Het mooiste aan de wedstrijd vond ik dat het publiek en de spelers positief op elkaar reageerden na de tegentreffer die we incasseerden. Er ontstond een goede chemie tussen beide partijen,” constateerde de oud-Ajacied, die daarmee maar wilde aangegeven hoe belangrijk de steun in eigen stadion is.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >