Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger gooide alles opzij voor Willem II-thuis

Het was voor Michael Reiziger en Winston Bogarde een verrassing dat Ajax Marcel Keizer eerder deze week op non-actief stelde. Die verrassing werd zelfs nog groter toen hen werd gevraagd om Willem II-thuis in goede banen te leiden.

24 december 2017 - 17:16
UsershyraDesktopajax_dataimages57dcd85bf1820b43eb933cfe5dc1df08_normal
Reiziger en Bogarde werden deze week verrast met het ontslag van Keizer. © Pro Shots

Door Floris Roos

“Donderdag was ik nog in voorbereiding op de wedstrijd van Jong Ajax die voor vrijdagavond op het programma stond. Dat liep allemaal anders en dus moesten we snel schakelen. Ja, ik heb alles opzij moeten gooien om deze wedstrijd in goede banen te leiden, maar dat doe je voor de club,” stelt Reiziger na zijn vuurdoop als trainer van Ajax.

Onder andere tegenover Ajax Life blikte Reiziger terug op de driepunter tegen Willem II. “We begonnen goed. Ik was blij met de reactie van de spelers na toch een moeilijke week. We kregen gelijk twee heel goede kansen. Als je die maakt, dan speel je een hele andere wedstrijd,” doelde Reiziger op het feit dat Ajax daarna ver weg zakte.

“We werden na een goede start slordig. We liepen uit de organisatie en de bal ging niet snel genoeg meer van de ene naar de andere kant, waardoor we te weinig een-op-een situaties creëerden,” analyseerde de trainer na afloop tegen het journaille.

“In de rust hebben we het proberen om te zetten en hamerden we op een hoger speltempo. Na rust bleef dat tempo toch te laag en kwamen we zelfs op achterstand. Het mooiste was dat het publiek en de spelers daar goed op reageerden. De chemie tussen beide partijen was goed,” stelde Reiziger een terecht punt aan de orde.

Los van die chemie was er ook een belangrijke wissel. “Ik bracht Siem voor Mitchell en daarmee kregen we meer grip op het middenveld. Vanaf dat moment speelden we heel goed en creëerden we veel kansen. Toen genoot ik enorm van de acties en de goals.”

Hij bleef op de bank, maar het moet Mateo Cassierra goed hebben gedaan dat hij weer eens bij de wedstrijdselectie zat. Reiziger antwoordde bevestigend op de vraag of dit een beloning was voor het goede spel van de Colombiaan bij Jong Ajax. “Dat kun je zo zien, ja. Hij speelde vrijdag al een heel goede wedstrijd, maar bij mij speelde hij al meerdere duels op goed niveau. Zie het dus maar als een soort beloning, ja.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >