Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV'er Schwaab vond scheids Blom op de hand van Ajax

Het is zelden gebeurd dat Ajax zo’n terechte zege boekte op PSV als zondag. Toch is er op een of andere manier een discussie gaande over de rol van scheidsrechter Kevin Blom, die ook weer niet zo’n hoofdrol opeiste. PSV’er Daniel Schwaab vindt dat Ajax voordeel genoot.

12 december 2017 - 10:12
UsershyraDesktopajax_dataimages089411df1a79f164cabec2244d4e785e_normal
Schwaab vindt achteraf dat PSV best iets gemener had mogen spelen. © Pro Shots

Ajax won met 3-0 en drukte de verhoudingen op het veld in de tweede helft ook uit op het scorebord, om zo zijn achterstand op de koploper te verkleinen. De koploper had niet veel zin om er iets van te maken in de Johan Cruijff Arena, zo bleek al snel.

De meest opvallende bijdrage van PSV aan de wedstrijd waren de tackles van Jorrit Hendrix, die ook nog een opstootje uitlokte met Lasse Schöne, plus het uitdelen en incasseren van Hirving Lozano, die naar verluidt nog steeds ligt te trappelen.

Schwaab is het niet helemaal eens met de manier waarop Blom dit muzikaal begeleidde. “Harde duels en kleine opstootjes, dat is toch altijd zo in een topwedstrijd? Dat hoort bij voetbal, duwen en trekken is normaal, een elleboogstoot wat mij betreft overigens niet,” aldus de verdediger bij PSV TV.

“Het is de verantwoording van de scheidsrechter om een duidelijke lijn te trekken. Dat is niet altijd gelukt. Ik had het gevoel dat als wij een duwtje uitdeelden er veel sneller een vrije trap werd gegeven, andersom mocht er meer doorgaan.”

PSV was tijdens de rust, in de kleedkamer, te druk met het vinden van een tactische oplossing voor de druk die Ajax ontwikkelde, maar Schwaab stelt nu dat er ook beter andere zaken besproken hadden kunnen worden.

“We hebben soms best iets gemener mogen spelen,” stelt de Duitser. “Daar moeten we het later nog maar eens over hebben. We hebben een tik op onze neus gehad, want we waren niet goed genoeg en Ajax was beter, maar we hebben geen tijd om te treuren. PSV moet tegen FC Groningen laten zien waarom het nog steeds koploper is.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >