Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Openingsduel EK 2020 in Rome, niet in Cruijff Arena

Niet de Johan Cruijff Arena, maar het Stadio Olimpico in Rome is uitgekozen als gastheer van het openingsduel van het EK 2020. Dit bevestigde de Uefa. De Europese eindronde wordt kriskras door Europa gespeeld, de Arena organiseert een kwartet wedstrijden.

07 december 2017 - 15:14
UsershyraDesktopajax_dataimages7299195adb453e43098b7ad72d83c23b_normal
Geen openingsduel in de JC Arena, wel drie EK-groepsduels en een extraatje. © SmitShots

Het was al bekend dat er vier wedstrijden in de Johan Cruijff Arena zou worden gespeeld, het is nu ook bekend dat het gaat om drie wedstrijden in groep C, plus een potje in de achtste finales.

De andere drie wedstrijden in groep C worden gespeeld in Boekarest. Ook al zijn er sowieso wedstrijden in de Johan Cruijff Arena, het Nederlands elftal moet zich nog eventjes zien te plaatsen. Als dat lukt, speelt het twee duels voor eigen publiek.

Het toernooi met 24 deelnemende landen wordt verspreid over heel Europa om de zestigste verjaardag van het toernooi te vieren. Er zijn twaalf speelsteden. Dit waren er dertien, maar Brussel krijgt het niet voor elkaar bijtijds een stadion te renoveren.

Brussel was tot vanmiddag net zo goed in de race voor de openingswedstrijd, maar nu gaat dus het hele toernooi aan de Belgen voorbij. In de rol van organisator althans, want we verwachten de Rode Duivels wel in actie te zien.

De wedstrijden die in Brussel op de rol stonden, worden verplaatst naar Wembley. De halve eindstrijd en finale worden ook in Londen afgewerkt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >