Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ontslag Bosz bij BVB alleen nog niet officieel...

Alsof het niet erg genoeg was, heeft het vertrek van Peter Bosz bij Ajax een nog wrangere bijsmaak gekregen. Het is einde verhaal voor de trainer bij Borussia Dortmund. Een reeks slechte resultaten wordt hem kwalijk genomen, wat resulteert in ontslag. Alleen de bevestiging ontbreekt nog.

09 december 2017 - 21:01
UsershyraDesktopajax_dataimages2e4b89cf32a1246f7dec7c1cfd561e2e_normal
Bosz had al ruim twee maanden geen wedstrijd meer gewonnen... © Pro Shots

Als Sport Bild meldt dat je ontslagen bent, dan hoef je je baas niet eens meer te bellen. Dan ben je ook ontslagen. En Sport Bild meldt zaterdag inderdaad dat het over en uit is voor Bosz, die eerder op de dag met BVB voor eigen publiek onderuit ging tegen Werder Bremen: 1-2.

Een keertje verliezen kan nog, maar de laatste overwinning van Bosz met BVB dateert serieus van eind september... “Het kan zomaar een keertje ophouden,” meldde de trainer dan ook direct na het laatste fluitsignaal. Het voorgevoel van Bosz bleek juist.

De trainer beleefde eerder deze week nog een minimale opsteker, door in de groepsfase van de Champions League de derde plaats veilig te stellen zodat BVB na de winterstop uitkomt in de Europa League. Dit kon echter niet wegnemen dat de Duitsers een teleurstellende campagne kenden, zonder overwinning. 

Bosz beleefde in Dortmund juist nog een droomstart, met vijftien punten uit vijf wedstrijden en diverse records. Inmiddels staat BVB echter slechts zevende in de Bundesliga en gaf het twee weken geleden nog een 4-0-voorsprong uit handen in de wedstrijd tegen aartsrivaal Schalke 04.

Desondanks hield BVB vertrouwen in Bosz, al is het maar omdat het met voorganger Thomas Tuchel ondanks bekerwinst ook helemaal fout liep, maar het geduld van de clubleiding is nu echt op. Het spel biedt zo weinig aanknopingspunten meer dat ontslag de enige mogelijke optie is.

Naar verwacht komt de club zondag met een verklaring.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >