Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer komt niet met een ‘project Sinkgraven’

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Twente-uit ging Marcel Keizer desgevraagd nog maar eens in op de linksbackpositie, waar zijn favoriete optie met Daley Sinkgraven voorlopig van de baan is.

01 december 2017 - 13:36
UsershyraDesktopajax_dataimages7f4c2d0a0303c614ba9741034805ea55_normal
Keizer ziet in zijn selectie geen opties voor een nieuw 'project Sinkgraven'. © Pro Shots

Door Floris Roos

Keizer stak de laatste weken openlijk de loftrompet over Sinkgraven op die plek, vooral omdat zijn spel Ajax aanvallend van achteruit meer mogelijkheden geeft. De inmiddels geopereerde Sinkgraven viel echter na anderhalve wedstrijd weg en moet mogelijk een half jaar vanaf de zijlijn toekijken.

Het is wederom puzzelen geblazen voor Keizer die zaterdagavond in Enschede ook niet kan beschikken over Nick Viergever en Mitchell Dijks. Peter Bosz begon vorig seizoen verrassend met het ‘project Sinkgraven’. Ziet de huidige trainer in zijn groep ook middenvelders waarmee zo’n avontuur kansrijk is?

“Nee, in deze groep niet,” reageert Keizer stellig op die suggestie. “Daley heeft het uitstekend gedaan, maar het duurde helaas maar anderhalve wedstrijd. Hij vulde het vorig jaar ook goed in. Hij is een middenvelder die dat wel kan. Ik vind van onze andere middenvelders dat ze in principe geen back kunnen spelen,” concludeert Keizer.

Dus moet Ajax met de blessure van Sinkgraven op zoek naar een nieuwe linksback in de winter? “Dat zou dan wel moeten ja,” stelt Keizer droogjes.

Zo kan het zijn dat Dijks de komende periode plots weer een optie wordt. “Als hij fit zou zijn wel,” reageert Keizer, die vervolgens door de regels door laat blijken dat die keuze een noodverband zou zijn. “We moeten in de winter kijken of we nog plek voor Mitchell hebben of dat het beter is dat hij gaat.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >