Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Marca omschrijft Ajacieden na fraaie goals als 'globetrotters'

We hebben Ajax toch echt een halfjaartje moeten missen in de internationale media. Maar nu is het ineens twee keer raak. De eerste berichten over een massa-ontslag waren niet zo vleiend. Dankzij het swingende halfuur tegen Willem II wordt er gelukkig ook weer positief bericht.

26 december 2017 - 12:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesed8fc23ceb8e06233dec9f55edbbc659_normal
Kluivert maakt deze weken indruk met acties en doelpunten. © Pro Shots

Het is altijd groot nieuws als er een trainer van Ajax wordt ontslagen, maar al helemaal wanneer zo'n beetje de halve technische staf het veld moet ruimen en Dennis Bergkamp ook op non-actief wordt gesteld. Nieuws over wereldvoetballer van weleer Bergkamp is nog altijd vrijwel standaard groot nieuws.

Het nieuws over de ontslagen drong ook door tot Spanje, maar er zijn ook fijnere berichten voor de Spaanse voetballiefhebbers. Zo deelt Marca met zijn publiek de hoogtepunten van Ajax - Willem II (3-1) met als bijschrift dat sprake was van een galavoorstelling.

Justin Kluivert, David Neres, Hakim Ziyech en supersub Siem de Jong maakten met hun fraaie acties rondom de doelpunten indruk op Marca, dat graag kond doet van wat Ajax in zijn mars heeft. Dat zien we toch veel liever dan berichten in de kantlijn over een historische Europese eliminatie!

“Het feest van de freestyle dribbelaars, kijken we naar Ajax of de globetrotters van het voetbal,” vraagt Marca zich hardop af. De term globetrotters slaat terug op de fraaie goals, alsof Ajax een demonstratie weggaf. De Spaanse sportkrant omschrijft bij een gerelateerde video de treffer van Kluivert – een mooie uithaal vanaf randje zestien – alsof hij de bal op afstand kan besturen.

Hopelijk lezen we in 2018 weer veel meer leuks over Ajax in de internationale pers, al hebben we liever niet dat via dit soort berichtgeving wordt voorgesorteerd op een vertrek van spelers die het verschil kunnen maken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >