Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: 'We hebben nog niet veel van Orejuela kunnen zien'

Tijdens het wekelijkse perspraatje op sportpark De Toekomst ging Marcel Keizer in op vragen over de positie rechts achterin, een plek die momenteel wordt ingevuld door aanvoerder Joël Veltman. Maar hoe ziet Keizer de ontwikkeling van zomeraanwinst Luis Manuel Orejuela?

01 december 2017 - 14:58
UsershyraDesktopajax_dataimages72c9b8db7d41293127619588e6887ef3_normal
Ajaxfans hebben Orejuela nog maar weinig aan het werk gezien. © De Brouwer

Door Floris Roos

“Mja, hij is er een paar weken uit met een blessure,” reageert Keizer. “Het gaat een beetje op en af met hem. Hij moest natuurlijk een beetje wennen en kreeg toen een blessure aan de voet, waar ook weer een ontsteking in kwam,” benadrukt de trainer de pech van de verdediger.

En toch, ook een fitte Orejuela maakte het Veltman geen moment moeilijk. Is de Colombiaan wel het type back dat Keizer graag ziet?

“Is heel moeilijk te zeggen,” antwoordt de oefenmeester. “Luis is wel een jongen die meer in aanvallend opzicht denkt dan in verdedigend opzicht. Dus in dat kader zou je dat kunnen zeggen, maar we moeten eerst kijken hoe hij gaat aanhaken in de groep.”

Eerder dit seizoen liet Keizer al weten dat Orejuela nog stappen moest zetten in timing en kwaliteit en dat het dan iets kan zijn. Dat klonk destijds niet als een trainer die onder de indruk is geraakt van een speler. Daarin lijkt vooralsnog weinig veranderd.

“Eigenlijk hebben we nog helemaal niet zoveel van hem kunnen zien. We hopen de komende weken meer van hem te gaan zien,” stelt Keizer, die afgelopen week sprak met die andere optie op rechtsachter.

“Ik heb met Deyovaisio Zeefuik gesproken. Hij maakt stappen. Door vorig jaar weet ik wat hij kan. Hij was zoekende in het begin van het seizoen, maar hij komt nu wel goed door, vind ik. Hij kan voor de toekomst wat betekenen.”

Of de trainer Zeefuik in Enschede in de basis zet en Veltman centraal laat starten, wilde hij niet kwijt. “Maar gezien onze personele problemen achterin, kan hij spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >