Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt Ajax met Frenkie nog niet goed ingespeeld

Ajax is voor de topper tegen PSV op zoek naar creativiteit. En creativiteit is precies wat Frenkie de Jong heeft te bieden. Maar er is een probleem. Frenkie voorziet de ploeg inderdaad van aanvallende impulsen, alleen wordt de verdediging er niet zekerder op.

08 december 2017 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesc88bb829e1e9f8d7abdf001552f8dc7e_normal
Frenkie binnen de lijnen biedt plussen en minnen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Frenkie maakte dit seizoen al diverse keren het verschil voor Ajax, denk maar terug aan de wedstrijden tegen VVV-Venlo (0-2) en Roda JC (5-1). Beide keren liep het voor geen meter, totdat Frenkie zijn opwachting maakte en de verdediging aan stukken scheurde.

Er zijn echter net zo goed voorbeelden te bedenken waarbij het fout ging, terwijl Frenkie op het veld stond. ADO Den Haag-uit (1-1) is hier een voorbeeld van, Vitesse-thuis (1-2) en FC Twente-uit (3-3). Bij iets meer tegenstand heeft ook Frenkie het dus lastig.

Ajax krijgt zonder Frenkie gemiddeld slechts 0,6 doelpunt per wedstrijd tegen, maar met Frenkie loopt dit op tot 1,3 tegentreffer per volledig potje. Waar komt dit vandaan? Het gaat te ver om te stellen dat het aan Frenkie ligt, dat sowieso. Keizer heeft wel een vermoeden.

“Als je Frenkie opstelt, krijg je heel veel voetbal terug en dan wil je natuurlijk ook een goede balans hebben. Andere spelers op het veld moeten daar rekening mee houden. Het is een teamsport, we moeten het met z’n allen voor elkaar zien te krijgen,” stipt Keizer aan tegenover Ajax Life.

“Het is een kwestie van ingespeeld raken. Journalisten halen iedere week aan dat ik zoek naar balans, en ik ben daar inderdaad naar op zoek, maar de principes van het spel zijn hetzelfde,” vervolgt hij.

“We willen hoog druk zetten, snel aansluiten, terug sluiten en spelen volgens dezelfde principes in balbezit, zoeken ook dezelfde ruimtes op. De ene week doen we dat met de ene speler, de andere week met een andere speler. Ze kunnen het allemaal.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >