Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer verbaasd over alles wat er na rust fout gaat

De defensie van Ajax was de minst gepasseerde van de eredivisie, de defensie van Ajax slikte nog maar twee tegentreffers uit spelhervattingen. De defensie van Ajax werd zaterdag door FC Twente (3-3) aardig te kijk gezet. Marcel Keizer heeft moeite met het niet nakomen van afspraken.

03 december 2017 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimageseaaae6b5cbf639de92563689de6216e1_normal
Keizer was juist blij met de uitstraling van zijn spelers tijdens de pauze. © Pro Shots

Ajax oogde kwetsbaar in de Veste en dat bleek nog wel het meest in de tweede helft. Het had voor rust al verkeerd kunnen aflopen en iedereen wist hoe laat het was, maar toch ging het binnen vijf minuten fout toen de wedstrijd weer was hervat.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, ging het in de slotfase opnieuw mis en kopte Tom Boere twee punten weg uit de spelersbus van Ajax. “We moeten lang blijven staan bij een vrije trap tegen, dat weten we ook, maar we komen afspraken niet na,” aldus Keizer tegenover de NOS.

“Volgens mij loopt er al een aantal jongens naar achteren voordat de bal ook maar is getrapt. Je moet lef tonen. Dit is weggeven,” vervolgt de trainer bij Fox. Keizer was er in de rust juist nog heilig van overtuigd dat zijn spelers ervan doordrongen waren dat Ajax er nog lang niet was.

De marge was weliswaar twee dankzij twee rake vrije trappen van Lasse Schöne, maar het spel hield niet over en achterin werd best het een en ander weggegeven. “We geven het als staf aan, de spelers zeiden het zelf ook: het is nog lang niet gespeeld. We moeten goed starten.”

“Binnen vijf minuten ligt de bal erin en dan gaat de tegenstander er weer in geloven. Het is moeilijk aan te geven waarom dat zo goed, de spelers gaven het zelf ook al aan dat er om scherpte werd gevraagd. 'Goed starten, goed starten,' klonk het. Meteen ertegenaan. Dan komt er een standaardsituatie en die gaat er gelijk in. Dat is van onze kant gewoon niet goed.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >