Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt dat er ondanks ontslag altijd nuance blijft

“Als dat allemaal wordt meegewogen en het is niet goed genoeg, dan hoor ik het wel.” De uitspraak werd gedaan door Marcel Keizer, tijdens een interview, een uurtje voordat hij te horen kreeg dat hij geen trainer van Ajax meer is. Keizer hoopt dat de nuance blijft.

22 december 2017 - 13:02
UsershyraDesktopajax_dataimages2973067c02ada186a59facc280770a5c_normal
Een uurtje voordat Keizer het slechte nieuws ontving, gaf hij nog een interview. © Pro Shots

Er zijn weinig trainers van Ajax die het zo moeilijk hebben gehad als Keizer. De op non-actief gestelde coach stipt een terecht punt aan. Er was zo veel aan de hand bij de club dat hij – misschien wel als pion in een spel – in feite nooit een eerlijke kans kon krijgen.

Daarom vraagt Keizer om nuance bij het beoordelen van zijn prestaties, die tegenvielen, omdat je van Ajax beter mag verwachten. “Er is voor 100 miljoen aan spelers verkocht en voor 20 miljoen teruggekocht,” stelt de trainer tegenover Het Parool.

“Er zaten vorig jaar vijf internationals op de bank en nu nul. Het spel wordt beter en het gat met PSV is overbrugbaar, terwijl we met z’n allen van heel ver moesten komen. Als dat allemaal wordt meegewogen en het is niet goed genoeg, dan hoor ik het wel.”

En dat kreeg Keizer dus te horen. Hij zit niet meer op de bank als zondag Ajax - Willem II op het programma staat. Des te opmerkelijker is het dat-ie een uurtje voor zijn ontslag nog met een journalist van Het Parool rond de tafel zat. Blijkbaar zag echt werkelijk niemand de onheilstijding aankomen.

Echt kunnen genieten van zijn werk als Ajaxtrainer kon Keizer maar weinig. De eerste fase was waardeloos, vanwege de tragedie rond ‘Appie’ Nouri. “De manier waarop je voetbal hoort te beleven, hoe je met elkaar op het veld staat en het plezier dat daarbij hoort, waren weg. Ook bij mij.”

Keizer wilde de situatie rond Nouri nooit aanvoeren als excuus, maar het is evident dat het van invloed was. Misschien wel van grote invloed. “Ik miste bij pers en publiek in die eerste maanden toch wel empathie. Hoe kun je kritiek hebben op spelers die zo diep zitten? Ik vond dat niet fair.”

“Een maand geleden ben ik daar tijdens een persconferentie op ingegaan. Ik vond dat ik het voor mijn spelers moest opnemen. Natuurlijk moet Ajax winnen, maar er is geen seizoen als dit seizoen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >