Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt Ajax voor topper in gevechtsmodus te krijgen

Het is voor Ajax nog niet eens zo moeilijk om kansen te creëren. Het afmaken is wel al een stukkie lastiger. Maar waar Ajax nog de meeste moeite mee heeft, is het killen van een wedstrijd. Gewoon eens drie punten over de streep trekken. Marcel Keizer neemt maatregelen.

08 december 2017 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages0b79b3c1aad5ce07442e78f29574a069_normal
Ajax liet dit seizoen al heel wat liggen. Misschien wel te veel. © Pro Shots

Een seizoen kent altijd teleurstellingen, maar bij Ajax stapelen de tegenvallers zich wel op. Vorige week nog, de Ajacieden kwamen met 0-2 en 2-3 voor tegen FC Twente, maar het bleek niet genoeg. Kort voor tijd viel de gelijkmaker.

Er werd op een gevaarlijke plek een overtreding begaan, vervolgens kon Tom Boere vrij inkoppen en was de 3-3 een feit. Evenals een achterstand van tien punten op PSV. Ajax krijgt bij de topper van zondag een laatste kans om iets van het seizoen te maken.

Zelfs winst biedt geen garanties, maar om tot winst te komen, moeten er heel wat meer puzzelstukjes op hun plek vallen dan de laatste weken het geval was. “De spelers moeten beseffen dat er ook andere dingen dan alleen mooi voetbal nodig zijn om te winnen,” aldus Keizer in aanloop naar Ajax - PSV.

“We hebben de meeste schoten op doel, de meeste doelpunten gemaakt, maar niet de meeste punten. Er spelen tijdens een wedstrijd ook andere zaken mee om tot winst te komen,” vervolgt de trainer. “Soms moet je een slimme overtreding maken, of juist even geen vrije trap weggeven.”

“We moeten onze afspraken nakomen, van de eerste tot en met de 95ste minuut, vooral bij spelhervattingen. Dat is bij ons een item. Of het met mentaliteit te maken heeft? Dat verschilt per speler. De ene heeft moeite met concentratie, de andere zit met iets anders. Het is lastig aan te geven, het zit gewoon in ons team.”

Direct na afloop van de uitwedstrijd tegen Twente en tijdens de nabespreking hebben de spelers elkaar goed de waarheid gezegd. Hopelijk levert dat iets op. Keizer constateert in ieder geval dat er iets schort, dat is positief, maar kun je zoiets wegnemen voordat het te laat is?

“We spelen de laatste weken met twee A-junioren. We hebben sowieso een team vol met jonge jongens en een enkele oudere speler erbij. We missen achterin Nick Viergever, die altijd druk is met coaching en organisatie. We weten dat wisselvalligheid onze zwakte is, soms zelfs tijdens wedstrijden, daarom zijn we er deze week mee bezig geweest. Jonge jongens leren heel snel en je kunt bij Ajax heel rap stappen maken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >