Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: ‘Het mag soms wel wat grimmiger van onze kant’

Het chagrijn was bij spelers en fans bijzonder groot na de weggegeven voorsprong op bezoek bij FC Twente (3-3). Ook Marcel Keizer is dagen na de zeperd slecht te spreken over het dure puntverlies.

06 december 2017 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimages09161003f05d3947c3cb202268af1607_normal
Van Keizer mag de bal wel eens lelijk de tribune in, als het nodig is. © De Brouwer

“Het mag wel wat grimmiger van onze kant als je bij rust met 0-2 voorstaat,” stelt Keizer in zijn nababbel bij Ajax TV. “Trap een keer de bal de tribune in als dat nodig is. We proberen alles voetballend op te lossen, maar er zijn ook gewoon momenten dat je slimmer moet zijn.”

Keizer haalt een voorbeeld vlak voor rust aan, waarbij Veltman, al dan niet met de arm, de bal voor de lijn weghaalde. “Dan geven we op zo’n moment een vrije trap weg, waar die scrimmage uit ontstaat. Dat doen we onszelf aan. Daar moeten we echt scherper op zijn.”

“Als je bij rust met 0-2 voorstaat, denk je meer aan uitbreiden van de score en de nul houden, dan dat je er snel een goal tegen krijgt. Dat gebeurt toch en dan krijgen zij spirit met het thuispubliek erachter,” sombert de trainer over het weggeven van een ruime voorsprong.

Het weggeven van een voorsprong is dit seizoen sowieso een dingetje aan het worden. Ook tegen OGC Nice, Rosenborg BK, Heracles en ADO Den Haag kon Ajax een voorsprong niet vasthouden.

“Sanchez en Klaassen hadden de eigenschap een wedstrijd te ‘killen’, buiten het feit dat ze ook gewoon goed konden voetballen,” stelt Keizer. Maar goed, ik vind dat dit Ajax ook zo’n voorsprong moet kunnen uitspelen, maar dan op een andere manier.”

“Wat die andere manier is? Bijvoorbeeld door langer balbezit. We waren de bal in de tweede helft steeds te snel kwijt, terwijl Twente moest komen. Dan moeten we de bal gewoon beter in de ploeg houden.”

Het was al met al de vijfde keer dat Ajax dit seizoen puntverlies leidt in de eredivisie. Keizer zag de achterstand op PSV toenemen tot maar liefst tien punten en dus het belang van komende zondag is helder, als de Eindhovenaren naar de Amsterdam komen.

Hoe Ajax gaat spelen tegen PSV kan Keizer nog niet zeggen. Volgens de oefenmeester hangt dat ook af van beschikbaarheid van spelers.

Zo is het nog maar de vraag of de tegen FC Twente met nekklachten uitgevallen Max Wöber kan spelen. “Hij loopt er nog niet florissant bij, maar soms herstellen jongens snel,” stelt Keizer.

Als het aan de trainer ligt, start hij zondag met vier verdedigers. “3-4-3 was meer uit nood, dan uit tactische overwegingen,” vertelt Keizer aan het clubkanaal. “We moeten eerst maar eens zien hoe we er qua blessures voorstaan, maar 4-3-3 is wel mijn eerste optie.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >